Narkotikų kontrolės komisijos posėdis

Spalio 7 d., ketvirtadienį, Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriuje vyko Narkotikų kontrolės komisijos posėdis.
Posėdyje daugiausia dėmesio buvo skiriama Narkotikų kontrolės ir narkomanijos prevencijos priemonių Mažeikių rajono savivaldybėje vykdymo 2010 m. analizei.

Apie Socialinių darbuotojų paslaugų užtikrinimą vaikams gyvenantiems socialinės rizikos šeimose kalbėjo Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Lina Aliukevičienė.

 

Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Vladas Narmontas papasakojo apie Vaiko teisių apsaugos skyriaus patirtį dirbant su socialinės rizikos šeimomis: pasiekiamos ir sunkiai prieinamos paslaugos, informacijos sklaida ir bendradarbiavimas su kitomis tarnybomis.

 

Apie naują patirtį plėtojant žemo slenksčio paslaugas narkotines medžiagas vartojantiems asmenims kalbėjo socialinė darbuotoja Ilona Glodenienė. Mažeikių rajono policijos komisariato Prevencinio poskyrio viršininko Arūno Bubliausko pranešimo tema – „Pranešimų dėl apsvaigusių asmenų viešose vietose skaičiaus dinamika, priimami sprendimai“.

 

VšĮ Mažeikių ligoninė priėmimo skyriaus vedėja Zita Jakštienė pateikė duomenis apie apsvaigusių nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų asmenų, kuriems nereikalinga medicininė pagalba, keliamas problemas Mažeikių ligoninės priėmimo skyriuje.

 

Posėdyje taip pat vyko mokymų suinteresuotų institucijų atstovams psichoaktyvių medžiagų kontrolės ir prevencijos klausimais poreikio aptarimas, buvo sudaromas renginių planas.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius.

 

{parasas}