Mažeikių ligoninės direktoriaus kreipimasis

Greitai švęsime laiko perskyrą – palydėsime ir sutiksime, apmąstysime ir pasiryšime. Mūsų laukia nepaprastas akistatų metas, susikaupimo, pervertinimo ir įsivertinimo, naujų siekių ir pasiryžimų dienos.

Bet būtent šiemet reikia paklausti: KOKIOS JOS BUS?

Kiekvienas esame laisvas pasirinkti. Švęsti ir gyventi taip, kaip plačiai populiarinama – blizgesyje ir triukšmingoje draugijoje, o gal – su pačiais artimiausiais? Su saviškiais ir savimi?

Mes, medikai, akivaizdžiai matome, kad Mažeikiai gyvena ir išgyvena ne pačius geriausius laikus. Ar 38 pacientų, dėl COVID-19 infekcijos gydytų mūsų ligoninėje, netektis – ne pakankamas įspėjimas gyviesiems, kad šiemet, kaip niekada, tas pasirinkimas svarbus?

Kreipiuosi į žmones, kurie socialiniuose tinkluose po kiekvienos žinios apie koronaviruso pandemijos plėtrą tyčiojasi iš medikų, agituoja ignoruoti patį viruso buvimą: susiburkite į vieno iš socialinių tinklų grupę, identifikuokite save, prisiimkite atsakomybę už savo žodžius, o mes, medikai, jus supažindinsime su šiuo metu COVID-19 liga sergančiais žmonėmis, galėsite susipažinti su dar galinčiais kalbėti, įvertinti jų ligos aplinkybes.

Kreipiuosi ir į šią nebylią dvikovą abejingai stebinčius mažeikiškius: padėkite šalia gyvenantiems, klystantiems, nesusivokiantiems, pasimetusiems žmonėms susigaudyti aiškiuose dalykuose, padėkite jiems patiems apsisaugoti nuo viruso užkrato.

Dar ne vėlu. Dar turime vietų ligoninėje.

Sigitas Kaktys | Mažeikių ligoninės direktorius