„Bolt“ ir toliau plečiasi: pradeda veiklą Mažeikiuose

Šiandien Mažeikiuose pradeda veikti viena populiariausių pavėžėjimo platformų Lietuvoje ir Europoje „Bolt“. Kadangi platformos vartotojų nuosekliai daugėja, jos plėtra stiprinama: neseniai prie „Bolt“ miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių prisijungė Alytus, o dabar sėkmės tikimasi ir šiame mieste.

Mažeikiai – planuotas taikinys

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius sako, kad didžiuosiuose miestuose pavėžėjų paslaugos jau seniai nebėra naujiena, ir vairuotojai, ir keleiviai gausiai naudojasi paslaugomis. Tačiau norima, kad kokybiškos, lengvai prieinamos, nebrangios pavėžėjimo paslaugos būtų prieinamos kuo įvairesnėse teritorijose.

„Dabar ir mažeikiškiai, ir atvykėliai galės lengvai naudotis pavėžėjimo paslaugomis arba patys tapti pavėžėjais. Juolab kai ir viena, ir kita padaryti užtenka vos kelių mygtukų paspaudimų išmaniajame telefone“, – sako A. Pacevičius.

Norint išsikviesti pavėžėją, galima skambinti nemokamu numeriu 19991, tačiau dar patogiau tai padaryti atsisiuntus mobiliąją aplikaciją „Bolt“. Kviečiantis automobilį, tereikia nurodyti kelionės tikslą – vairuotojas realiu laiku gali stebėti, kurioje vietoje yra jį iškvietęs žmogus, ir kuo tiksliau privažiuoti jo paimti. Be to, programėlėje pasirinkus atsiskaitymo už kelionę būdą mokėjimo kortele ir įvedus nuolaidos kodą MAZEIKIAI10, pirma kelionė iki 10 eurų vertės Mažeikiuose bus nemokama.

Taip pat, vos nurodęs tašką, į kurį vyksta, keleivis iš anksto gali matyti kelionės kainą. Programėlėje galima užregistruoti ir savo mokėjimo kortelę – tuomet atsiskaitoma be grynųjų pinigų, o nurodyta kelionės suma nuskaičiuojama automatiškai.

Noriai jungiasi vairuotojai

„Bolt“ veiklos pradžia Mažeikiuose yra galimybė ne tik patogiai keliauti, bet ir užsidirbti vietiniams. Mat prisijungti prie pavėžėjų bendruomenės labai paprasta – tereikia turėti nuosavą automobilį, vairuotojo teises ir draugiškai sutikti kiekvieną keleivį.

Kol vyko bandomieji važiavimai, pavėžėjos duonos paragauti pasiryžo mažeikiškė Aliona Grincevičienė.

„Kol kas mano įspūdžiai patys geriausi: keleiviai draugiški, malonūs. Daugiausia jų – sugrįžusieji į gimtąjį miestą iš Vilniaus ar Kauno, įpratę važinėtis su „Bolt“. Ilgainiui tikiuosi, kad ir vietiniai pamėgs važinėti: kai miestas nedidelis, ir kainos nėra aukštos“, – sako Aliona.

Dabar Alionai pavėžėjimo veikla yra hobis, galimybė papildomai užsidirbti pinigų ir pabendrauti su įvairiais žmonėmis. Laisvalaikiu išbandyti tokią veiklą moterį paskatino sutuoktinis, tačiau įspėjo, kad teikiant pavėžėjimo paslaugas reikia pasirūpinti ir savo saugumu.

„Man atrodo, kad ir vairuotojas, ir keleivis, susitikę per tam tikrą pavėžėjimo platformą, vienas kitu labiau pasitiki. Gavus iškvietimą, galima susisiekti su keleiviu, kažką pasitikslinti, be to, matai vardą, žinai, pas ką važiuoji. Taip pat labai patogu, kad nebūtina turėti grynųjų pinigų, skaičiuoti grąžos ar smulkinti pinigus – kai klientas pasirenka atsiskaitymą už kelionę per programėlę, gerai ir vairuotojui, ir keleiviui. Tačiau visuomet yra galimybė kelionę apmokėti ir grynaisiais“, – sako moteris.

Be to, vos tik iškvietus vairuotoją, galima sekti jo automobilio judėjimą žemėlapyje: tiksliai matyti, kaip vairuotojas juda link keleivio, o įsėdus – ar iki nurodytos vietos važiuojama tiesiausiu, patogiausiu keliu.

Darbo kultūra – labai svarbu

Šiuo metu prie pavėžėjų bendruomenės Mažeikiuose jau prisijungė daugiau nei 20 vairuotojų. „Bolt“ vadovas pabrėžia, kad iš visų prie platformos prisijungusių pavėžėjų tikimasi aukštos darbo kultūros: pagarbos keleiviui, tvarkingo automobilio, geranoriškumo.

„Viliamės, kad šis skaičius sparčiai augs ir paslaugomis patenkintų keleivių vis daugės. Stengiamės, kad kelionės su pavėžėjais būtų patogios, paslaugomis naudotis būtų paprasta, o patikimų, sąžiningų ir malonių pavėžėjų kultūra augtų visoje Lietuvoje“, – sako A. Pacevičius.

Keleiviams iki pat liepos 31 d. kelionės su „Bolt“ bus pigesnės iki 50 % (maksimali taikoma nuolaida – 1,50 Eur, ne daugiau nei 10-iai kelionių), o vairuotojams bus taikomas 0 % komisinis mokestis (visą vasarą).

Apie „Bolt“

„Bolt“, anksčiau žinoma kaip „Taxify“, yra pirmaujanti Europos pavėžėjimo platforma, leidžianti mieste keliauti paprasčiau, greičiau ir patikimiau.

Markuso Villigo įkurta įmonė veiklą pradėjo 2013-aisiais. Nuo to laiko „Bolt“ yra viena greičiausiai augančių pavėžėjimo platformų Europoje ir Afrikoje. Tarp jos investuotojų: „Daimler“, „Didi Chuxing“, „Korelya Capital“ ir vienas „TransferWise“ bendraįkūrėjų Taavetas Hinrikus.

„Bolt“ aptarnauja daugiau kaip 25 milijonus klientų daugiau kaip 30 šalių visame pasaulyje. www.bolt.eu

Apie „Bolt“ generalinį direktorių

Markusas Villigas yra „Bolt“, anksčiau žinomos kaip „Taxify“, įkūrėjas ir generalinis direktorius. Pirmąją „Bolt“ versiją drauge su anksčiau „Skype“ dirbusiu broliu Martinu jis sukūrė būdamas 19 metų. M. Villigas buvo jauniausias „Forbes“ 30 svarbiausių generalinių direktorių Europoje iki 30 metų sąrašo narys ir yra jauniausias milijardo dolerių vertės įmonės įkūrėjas Europoje.