Renaldas Seibutis: „Nuostabus jausmas krepšinį žaisti gimtinėje“

Anksti legionieriaus duoną krimsti pradėjęs Mažeikiuose gimęs Renaldas Seibutis po šešerių metų pertraukos grįžo žaisti į Lietuvą. Visada emocingas ir nuoširdus 26-erių gynėjas iš karto tapo vienu Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo lyderių ir sirgalių numylėtinių.

„Nuostabus jausmas krepšinį žaisti gimtinėje“, – neslėpė R.Seibutis, duodamas išskirtinį interviu Europos taurės turnyro apžvalgininkui Javierui Gancedo.

 

Ne Renaldu, o „Ronnie“ pavadintas krepšininkas šį sezoną yra „Lietuvos ryto“ komandos lyderis Europos taurėje ir pagal pelnomus taškus (14,3) ir naudingumo balus (15,8).

 

– Sveikinimai su puikiu žaidimu Europos taurėje kol kas. Kaip sekasi „Lietuvos rytui“?

 

– Ačiū. Kol kas viskas puiku! Reguliarųjį sezoną įveikėme be pralaimėjimų, todėl geriau būti tiesiog negalėjo. Tačiau „Last 16“ etapą visos komandos pradeda su nuliu pergalių ir pralaimėjimų, o mūsų grupėje laukia trys labai stiprios ekipos. Nebus lengva, tačiau kol kas mums viskas klostėsi puikiai.

 

– Tavo vaidmuo „Lietuvos ryte“ yra labai svarbus. Kaip jautiesi?

 

– Na, aš to tikėjausi prieš pasirašydamas sutartį su „Lietuvos rytu“. Nežinojau kiek minučių aš rungtyniausiu aikštelėje, tačiau buvau labai, labai laimingas, kad tapau tokio puikaus krepšinio klubo dalimi. Pagrindinis mano tikslas yra visada padėti komandai – ne tik rungtynėse, bet sunkiai dirbant ir treniruotėse. Džiaugiuosi, kad galiu padėti komandai ir viliuosi, kad mes ir toliau žaisime gerai.

 

– Praėjusiame sezone tu persilaužei ir sužibėjai Edrinės „Olin“ klube. Kiek tai buvo svarbu tavo pasitikėjimui savo jėgomis?

 

– Žinoma, Turkijoje situacija buvo visai kita. Ten buvau pagrindinis taškų rinkėjas, tuo tarpu „Lietuvos ryte“ vieną kartą gali pelnyti daug, tačiau kitą kartą tai gali padaryti kitas žaidėjas. Mes jaučiamės kaip komanda – bet kuris gali būti pavojingas. Tai yra aukščiausio lygo krepšinio komanda. „Olin“ klube žaisdavome po vieną mačą per savaitę, bet tai padėjo pagerinti man savo žaidimą, tobulėti ir labiau pasitikėti savimi.

 

– Ką manai apie „Last 16“ etapo varžovus L grupėje – Berlyno „Alba“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Trevizo „Benetton“?

 

– Bus tikrai sunku. Visos keturios komandos yra tikrai stiprios su daugybe gerų žaidėjų. Paskutinėmis savaitėmis „Lokomotiv“ žaidžia tikrai gerai, „Benetton“ visada yra aukščiausio lygio ekipa bei žaidė Europos taurės finaliniame etape pernai, o „Alba“ laimėjo reguliaraus sezono grupę ir žaidžia puikiai. Visos keturios komandos yra įpratusios žaisti aukščiausiame lygyje. Tikrai nebus lengva, o kelialapių į kitą etapą savininkus lems mažos detalės.

 

– Tavo komandos draugas Tyrese’as Rice’as yra vienas turnyro lyderių pagal rezultatyvius perdavimus. Kaip jautiesi žaisdamas kartu?

 

– Tyrese’as yra puikus krepšininkas. Niekada nebuvau apie jį girdėjęs, tačiau su juo žaisti yra tikras malonumas. Jis yra labai talentingas, o kartu ir geras vyrukas. T.Rice’as yra viena iš svarbiausių mūsų komandos dalių. Nuoširdžiai, apie jį galiu pasakoti tik gerus dalykus!

 

– Žaisdamas Bilbao „Basket“ komandoje dukart jau dalyvavai Europos taurės finaliniuose etapuose (2009 ir 2010 m. pateko į pusfinalį, – past.). Ką prisimeni iš tų laikų?

 

– Niekada nepamiršiu Bilbao. Toliau bendrauju su buvusiais komandos draugais – Janiu Blumu, Marko Baničiumi ir kitais. Seku komandos rezultatus ir matau, kaip gerai jie žaidžia šį sezoną – pateko į Eurolygos „Top 16“ etapą. Man liko daug puikių prisiminimų iš tų laikų, kai žaidžiau Bilbao klube. Dukart vykome į Europos taurės finalo aštuonetą – Turine ketvirtfinalyje įveikėme „Zadar“, o po metų Vitorijoje likome treti. Puikūs prisiminimai.

 

– Buvai labai arti čempiono titulo Europos taurėje. Ar tai tau suteikia papildomos motyvacijos nugalėti su „Lietuvos rytu“?

 

– Aš visada motyvuotas. Krepšinis yra mano gyvenimas ir man nereikia papildomos energijos. Kaip sako mūsų treneris, jeigu tau reikia motyvacijos žaisti krepšinį, žaidimą, kurį mes mylime, tada kažkas yra blogai. Kiekviename mače kaunamės iš visų jėgų ir atiduodame visą širdį dėl pergalės. Tai kažkas, kas slypi tavo viduje.

 

– Po tiek daug karjeros metų užsienyje, kaip jautiesi ilgam grįžęs į Vilnių?

 

– Iš pradžių buvo keista, nes Lietuvoje nebuvau jau šešerius metus. Buvau įpratęs kiekvieną vasarą susipakuoti savo daiktus ir atvykti į Vilnių. Vieną dieną viskas pasikeitė ir staiga aš turiu čia pasilikti! Nuostabus jausmas krepšinį žaisti gimtinėje. Vilnius yra puikus miestas, o „Lietuvos rytas“ – puiki komanda, kuri jau dešimt metų žaidžia aukščiausio lygio krepšinį. Gera grįžti namo ir tobulėti čia. Jaučiu, kad galiu padėti, o tai ir noriu padaryti.

 

– Ką tau reikštų laimėti Europos taurę?

 

– Dar per anksti kalbėti apie triumfą arba nesėkmę turnyre. Žinoma, padarysime viską, kad tai išsipildytų. Mums reikia susikaupti prieš kiekvieną mačą, ruoštis rungtynėms po rungtynių ir žiūrėti kur tai nuves.

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}