Lietuvos rinktinę palieka P.Jankūnas

Krepšinis.net

 

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas į Europos čempionatą Lenkijoje nesiveš Maskvos srities „Chimki” puolėjo Pauliaus Jankūno.

 

„Teko priimti sunkų sprendimą. Kaip visada, tai yra sunki dalia. Po ilgų svarstymų nusprendėme, jog rinktinę turi palikti P.Jankūnas. Mūsų sprendimą paspartino tai, jog rungtynėse negalime registruoti 13 žaidėjų. Nutarėme, jog pozicija, kurioje žaidžia Paulius, yra stipriausia mūsų rinktinėje. Joje gali rungtyniauti ne vienas krepšininkas. Padėkojome P.Jankūnui už darbą ir išreiškėme viltį, kad ateityje jis bus tarp rinktinės kandidatų ir nacionalinės komandos durys jam yra atviros”, – sakė R.Butautas.

 

„Yra kaip yra. Žinoma, gaila, tačiau į čempionatą visi žaidėjai važiuoti juk negali. Reikia stengtis, tobulėti ir gal ateityje atstovausiu Lietuvos rinktinei. Treneris pasakė, jog komandoje vietos nėra. Grįžęs iš rinktinės stovyklos vyksiu į „Chimki” klubą”, – kalbėjo P.Jankūnas.

 

Aukštaūgis pasiruošimo etape žaidė nedaug bei neįgavo trenerio pasitikėjimo. P.Jankūnas nacionalinės komandos marškinėlius paskutinį kartą vilkėjo 2007 metų Europos pirmenybėse Ispanijoje.

 

Senojo žemyno pirmenybėse Lietuvai atstovaus šie krepšininkai: Tomas Delininkaitis, Simas Jasaitis, Robertas Javtokas, Artūras Jomantas, Mantas Kalnietis, Linas Kleiza, Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai, Mindaugas Lukauskis, Jonas Mačiulis, Andrius Mažutis ir Marijonas Petravičius.

 

Europos čempionatas startuos rugsėjo 7 dieną. D grupėje mūsiškiai kovos su turkais, lenkais ir bulgarais.