Vyrų seksualumas priklauso nuo jų odos atspalvio

Gotingeno universiteto (Vokietija) mokslininkai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad apie vyrų grožį ir jaunatviškumą galima spręsti iš jų odos atspalvio.

Anot tyrėjų, lygi pigmentacija – tai jaunystės rodiklis, o švelniai rožinis atspalvis, gaunamas iš hemoglobino, nusako, kad vyras – sveikas, seksualiai temperamentingas  ir patrauklus.

 

Tyrėjai išanalizavo 160 neseniai nusiskutusių jaunų ir vyresnio amžiaus vyrų, kuriems 20-50 metų, nuotraukas ir priėjo prie išvados, kad jauniau atrodo tie vyrai, kurių lygi pigmentacija ir švelniai rožinio atspalvio oda. Be to, jie šias fotografijas parodė ir 152 vyrams bei 152 moterims, kurių užduotis buvo atspėti nuotraukose matomų vyrų amžių ir sveikatos būseną.

 

Paaiškėjo, kad žmonės teikia pirmenybę lygiai vyrų odai. Taip pat, kaip ir moterims. Labiau lygiai išsidėstęs odos pigmentas – melaninas asocijuojasi su jaunyste. Melaninas – tai pigmentas, suteikiantis odai šokoladinę spalvą įdegus saulėje. Taip pat gali būti ir dėmių atsiradimo ant odos priežastis senstant. O tie vyrai, kurių hemoglobino lygmuo tolygus organizme, atrodo jaunesni ir patrauklesni.

 

Тokiu būdu mokslininkai padarė išvadą, kad norint labiau patikti moterims, vyrai turėtų visą laiką prižiūrėti savo odą.

 

{diena2}