Gydymas žolelėmis: privalumai ir trūkumai

Įprastus vaistus neretai pakeičianti žolelių medicina išties turi ir trūkumų, ir privalumų. Todėl kiekvienam pradedančiam gydytis šiuo būdu iš pradžių patariame perskaityti tinklalapyje žolelių medicinos trūkumus ir privalumus.

Žolelių medicinos privalumai

Sumažėjusi šalutinio poveikio rizika. Daugelį žolelių pacientų organizmai labai gerai toleruoja, o to negalima pasakyti apie įvairius cheminius preparatus. Todėl jas naudoti yra kur kas saugiau, jeigu bijote, kad jūsų organizmas nepriims įprastų vaistų.

 

Žolelės efektyviau padeda pacientams, sergantiems ūminėmis ligomis. Įvairios žolelės, pasirodo, yra efektyvesnės už įprastus vaistus gydant įsisenėjusias ligas. Kaip pavyzdį galima pateikti gydymą nuo artrito. Vioxx, gerai žinomas receptinis vaistas nuo artrito, buvo atšauktas, kadangi pacientai, vartoję šio vaisto, nuolat skųsdavosi širdies ir kraujagyslių komplikacijomis. Tuo tarpu artritą gydant alternatyviąja ar žolelių medicina, šalutinis poveikis pasitaiko labai retai.

 

Kitas žolelių medicinos privalumas – kaina. Žolelės kainuoja kur kas mažiau nei receptiniai vaistai. Todėl kad į įvairių cheminių preparatų kainą papildomai įskaičiuojamas įvairių tyrimų, bandymų ir marketingo mokestis.

 

Didesnis paplitimas ir lengvesnis prieinamumas. Žoleles galite nusipirkti be jokių receptų. Negana to, paprastas žoleles, tokias kaip ramunėlės ar šaltmėtes, užsiauginti galite ir patys. Na, o kai kuriose pasaulio šalyse žolelės yra vienintelis metodas gydyti daugelį žmonių.

 

Žolelių medicinos trūkumai

 

Nors žolelės pigiai kainuoja, yra kur kas lengviau prieinamos nei cheminiai preparatai, vis dėlto tokia alternatyvioji medicina turi ir šiokių tokių trūkumų.

 

Žolelių medicina netinka daugeliui ligų gydyti. Modernieji vaistai gali kur kas greičiau ir efektyviau išgydyti staigiai atsiradusias ir rimtas ligas ar stiprius sužeidimus. Žolelėmis neišgydysite rimtos traumos, pavyzdžiui, lūžusios kojos, apendicito ar infarkto, kaip tai galėtų padaryti geras gydytojas, naudodamas modernius tyrimus, darydamas operaciją ar skirdamas efektyvių vaistų.

 

Pernelyg mažai tyrimų dėl dozavimo. Kitas išties didelis žolelių medicinos trūkumas yra rizika, kad gydydamiesi jomis, sau galite padaryti daugiau žalos nei naudos. Žinoma, galite ginčytis, kad tas pats nutikti gali ir su cheminiais preparatais, tačiau juk ant žolelių pakuočių nebūna etikečių, kurios nurodytų, kiek galima ir kiek negalima jų vartoti, todėl rizika perdozuoti išties yra nemaža.

 

Apsinuodijimo rizika. Jeigu gydysitės laukinėmis žolelėmis, išties yra didelė rizika, kad apsinuodysite. Jeigu gerai neatpažįstate jums reikiamos žolelės arba nežinote, kurią jos vietą reikėtų naudoti, verčiau ja ir nesigydykite, nes padarytą žalą bus ne taip lengva ištaisyti.

 

Poveikis su kitais vaistais. Ant daugelio parduodamų žolelių etikečių yra įspėjimas, kad jos netinkamos su tam tikrais vaistais. Pavyzdžiui, plačiai naudojamas valerijonas gali blogai suveikti su jūsų vartojamais antidepresantais. Todėl prieš ruošiantis vartoti tam tikras žoleles, pasitarkite su savo gydytoju ar jos nepradės sąveikauti su jūsų jau vartojamais vaistais.

 

NUORODA Į  STRAIPSNĮ

 

{15min}