Lankėsi Rusijos Federacijos ambasadorius Lietuvoje

Lapkričio 17 dieną Mažeikių rajono savivaldybėje lankėsi Rusijos Federacijos ambasadorius Lietuvoje Vladimir Chkhikvadze ir ambasados atstovai – Zaur Letifov, Roman Chakvietadze. Svečius priėmė Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys, Lietuvos Respublikos Seimo narys Stanislovas Giedraitis, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Šiurys, Savivaldybės tarybos narys Romas Venclovas ir Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Virginija Steponavičienė. Taip pat dalyvavo Mažeikių verslininkų asociacijos prezidentas Virgilijus Radvilas ir vykdančioji direktorė Diliara Zarifova.  

Kaip teigė Rusijos Federacijos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius J.E. Vladimir Chkhikvadze, vizito tikslas – susipažinti su Mažeikių rajonu, aptarti bendradarbiavimo, plėtros galimybes pramonės, prekybos, gamybos, transporto, kultūros ir kitose srityse.

Savivaldybės meras A. Tenys trumpai pristatė Mažeikių rajoną, įteikė svečiams atminimo dovanas.

 

Rusijos Federacijos diplomatai dovanojo atminimo dovanas bei knygas, kurias prašė perduoti Mažeikių rajono savivaldybės viešajai bibliotekai, taip pat knygas gavo ir Mažeikių „Jaunystės“ vidurinė mokykla, kurioje lankėsi svečiai. Diplomatai susitiko ir su rusų bendruomene Mažeikiuose.

 

Šiandien, lapkričio 18 dieną, nuo 10.00 iki 12.00 val. Mažeikių Sodros posėdžių salėje (Vasario 16-osios g. 4) vyks laisva diskusija apie Rusijos verslo ypatumus ir bendradarbiavimo galimybes su Mažeikių rajonu. Dalyvaus Rusijos Federacijos diplomatai bei Rusijos Federacijos prekybos atstovas Lietuvoje B.D. Shentsis, Mažeikių verslo atstovai.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}