Tarp geriausiai aplinką tvarkančių mokyklų ir Mažeikių rajono mokykla

Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Lietuvos jaunimo turizmo centru 2011 m. birželio – spalio mėn. organizavo Geriausiai tvarkomos mokyklų (išskyrus suaugusiųjų mokyklas) aplinkos apžiūrą – konkursą.

Dviem etapais vykusiame konkurse – apžiūroje dalyvavo per 1000 Lietuvos švietimo įstaigų.

 

Švietimo specialistai, kraštovaizdžio architektai, nevyriausybinių organizacijų atstovai vertino, ar racionaliai panaudojama vaikų švietimo įstaigos teritorija, kokia želdinių, poilsio zonų, statinių, sporto aikštynų, takų ir kitų inžinerinių įrenginių bendra būklė ir kaip jie prižiūrimi.

 

Daug dėmesio skirta individualiems, estetiškiems, savitiems įstaigų aplinkos bruožams. Buvo žiūrima, kaip saugomi vertingi kraštovaizdžio elementai, kaip jie panaudojami ugdymo procese.

 

2011 m. lapkričio 11 d. Vilniuje, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre, įvyko „Geriausiai tvarkomos mokyklų aplinkos apžiūros – konkurso 2011“ baigiamasis renginys.

 

Švietimo ir mokslo ministerija, konkurso rėmėjai laimėtojus ir dalyvius apdovanojo specialiosiomis atminimo lentomis, padėkos raštais, moderniais aplinkos priežiūrai skirtais įrankiais.

 

Tarp gavusių apdovanojimą buvo ir Mažeikių r. Užlieknės pagrindinė mokykla. Mokyklos direktorei Emilijai Kersnauskienei renginio organizatoriai įteikė padėkos raštą, žoliapjovę ir specialų Vilniaus dizaino kolegijos įsteigtą prizą.

 

Mažeikių rajono savivaldybės informacija

 

{parasas}