Čeburėkai su vaflių lakštais alaus tešloje
Jums reikės:
0,5 – 1 kg faršo;
vaflių lakštų;
svogūno;
česnako;
druskos;
pipirų;
cukraus;
miltų;
2 – 3 kiaušinių;
0,5 l alaus;
stiklinės sėlenų;
aliejaus.
Gaminimas
Pirmiausia pasigaminkite tešlą: įkulkite kiaušinius, įdėkite druskos, 0,5 šaukštelio cukraus, supilkite alų. Viską išplakite, tada supilkite miltus. Miltų reikia pilti tiek, kad išeitų labai tiršta blynų tešla.
Į faršą sudėkite smulkintus svogūnus, česnaką, įdėkite druskos, pipirų ir sėlenų, įpilkite pusę stiklinės vandens arba stiklinę kefyro. Viską gerai išminkykite.
Ant vaflių lakštų tepkite faršą (1 cm storio), tada ant viršaus uždėkite kitą lakštą ir iš karto pjaustykite, nes suminkštėjus vafliams bus sunku juos supjaustyti. Vaflius pjaustykite trikampiais.
Vaflių ir faršo trikampius apvoliokite tešloje ir virkite įkaitintame aliejuje.
Skanaus!
{parasas}