Martyno receptas: daržovių troškinys su žemės riešutų sviesto padažu

Jums reikės:

250 g brokolių;

300 g špinatų;

2 morkų;

3 svogūnų;

1 žalios paprikos;

1 raudonos paprikos;

3 v.š. sviesto;

3 v.š. grietinės;

100 ml vandens;

4 v.š. žemės riešutų sviesto;

druskos ir pipirų.

 

Gaminimas

 

Morkas nulupame ir supjaustome griežinėliais. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Paprikas supjaustome šiaudeliais.

 

Įkaitiname gilią keptuvę ir svieste pakepiname morkas ir svogūnus apie 3 minutes. Po 3 minučių sudedame paprikas, brokolių šakeles ir špinatus. Kepame dar 3 minutes ant stiprios ugnies dažnai maišydami.

 

Apskrudus daržovėms į keptuvę supilame vandenį, sudedame grietinę ir riešutų sviestą, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant vidutinės ugnies troškiname 7-12 minučių.

 

Daržovių troškinį patiekiame šiltą su virtais ryžiais.

 

Skanaus!

 

{parasas}