Martyno receptas: daržovių troškinys su žemės riešutų sviesto padažu
Jums reikės:
250 g brokolių;
300 g špinatų;
2 morkų;
3 svogūnų;
1 žalios paprikos;
1 raudonos paprikos;
3 v.š. sviesto;
3 v.š. grietinės;
100 ml vandens;
4 v.š. žemės riešutų sviesto;
druskos ir pipirų.
Gaminimas
Morkas nulupame ir supjaustome griežinėliais. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Paprikas supjaustome šiaudeliais.
Įkaitiname gilią keptuvę ir svieste pakepiname morkas ir svogūnus apie 3 minutes. Po 3 minučių sudedame paprikas, brokolių šakeles ir špinatus. Kepame dar 3 minutes ant stiprios ugnies dažnai maišydami.
Apskrudus daržovėms į keptuvę supilame vandenį, sudedame grietinę ir riešutų sviestą, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant vidutinės ugnies troškiname 7-12 minučių.
Daržovių troškinį patiekiame šiltą su virtais ryžiais.
Skanaus!
{parasas}