Kviečiame į mokymus organizacijas ir įstaigas, kurios plėtoja jaunimo savanorišką veiklą

Nuo 1991 m. savanorišką veiklą organizuojanti VšĮ „Actio Catholica Patria“ šiuo metu įgyvendina projektą „Mokymų kursų organizavimas jaunimo savanorišką veiklą plėtojančioms organizacijoms“, finansuojamą LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

 

Mokymų tikslas – iki š.m. gruodžio 1 d. suteikti organizacijoms bei įstaigoms (12 skirtingų savivaldybių), organizuojančioms ar siekiančioms organizuoti savanorišką veiklą, žinių ir gebėjimų, pasidalinti praktine patirtimi apie:

 

kokybišką jaunimo įtraukimą į savanorišką veiklą;

savanoriškos veiklos planavimą ir organizavimą;

savanorių palaikymą ir motyvavimą;

savanorių rengimą masiniams renginiams;

savanorystės modelius;

mažiau galimybių turinčio jaunimo įtraukimą į savanorystę;

savanoriškos veiklos įstatymą; 

sudaryti sąlygas organizacijoms dalintis gerąja patirtimi.

 

Mažeikių miesto bei rajono savivaldybių organizacijas/įstaigas kviečiame lapkričio 3 – 4 dienomis 10 – 18 val. dalyvauti mokymuose. Jie vyks Mažeikių mieste. Detalesnę informaciją apie vietą ir tikslų laiką išsiųsime užsiregistravusiems dalyviams el. paštu.

 

Mokymai vykdomi tik susirinkus daugiau nei 10 dalyvių. Mokymų trukmė – 2 dienos. Dalyviams, atvykstantiems iš rajono ar tolimesnių vietų yra galimybė suteikti apgyvendinimą, tai Jums nieko nekainuoja, tad kviečiame raginti organizacijas iš atokesnių vietų prisijungti. Mokymų metu taip pat aprūpiname visomis priemonėmis bei maitinimu. Visiems sudalyvavusiems mokymuose įteikiami pažymėjimai tvirtinantys Jūsų kompetenciją dirbti su savanoriais.

 

Mokymų programa bus sudaroma atsižvelgiant į Jūsų poreikius, todėl dalyvius prašome registruotis užpildant anketą (spausti ČIA) iki lapkričio 2 dienos!

 

Visais klausimais prašome kreiptis:

tel. nr. 8-600 19550 (Milda Lukoševičiūtė);      

el.paštas: milda.patria@gmail.com.

 

VšĮ „Actio Catholica Patria“ informacija

 

{parasas}