Vilniuje vyksiančioje Kaziuko mugėje ruošiasi dalyvauti ir mažeikiškiai

Spalio 20 dieną, ketvirtadienį, Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Angelė Rupkutė dalyvavo Telšiuose vykusiame kultūrą kuruojančių savivaldybių specialistų susitikime.

Čia buvo aptarti Žemaitijos regiono pristatymo renginiai, organizuojami Vilniuje 2012 m. kovo 2-4 dienomis. Susitikime – aptarime dalyvavo Žemaičių dienų Vilniuje organizatoriai, kurie pristatė renginio koncepciją, išklausė siūlymus ir pageidavimus.

 

Vilniaus miesto savivaldybė 2010 metais inicijavo renginių, skirtų Lietuvos regionams sostinėje pristatyti, ciklą.
2010 m. Vilniaus Kaziuko mugėje šurmuliavo Dzūkijos paveldo puoselėtojai, 2011 m. – savo paveldą pristatė Aukštaitijos regionas, o ateinančiais metais prisistatyti kviečiami žemaičiai.

 

Pagal išankstinę programą numatoma, kad 2012 m. kovo 3 d. Rotušės aikštėje savo kraštą pristatys Kretingos, Mažeikių, Plungės, Telšių rajonų ir Šiaulių miesto meno kolektyvai ir solistai: orkestrai, įvairios kapelijos, vokaliniai ir instrumentiniai, folkloro, dainų ir šokių ansambliai, šokių kolektyvai, teatrai, cirkai, pavieniai muzikantai. Šv. Kotrynos bažnyčioje numatyti žemaičių atlikėjų grupių koncertai.

 

Visų savivaldybių prašoma paruošti savąjį kraštą pristatančią foto arba video medžiagą, kuri bus demonstruojama LED vaizdo ekrane kolektyvų pasirodymo metu.

 

Kovo 3 d. 10.00 val. organizatoriai kviečia atvykusiuosius rajonų atstovus dalyvauti šv. Kazimiero bažnyčioje aukojamose šv. Mišiose už Žemaitijos žmones. Tos pačios dienos 16.00 val. Vilniaus rotušės Mažojoje salėje rengiamas Žemaitijos savivaldybių merų priėmimas.

 

Taip pat planuojama organizuoti profesionaliąsias parodas, tautodailininkų darbų ir kulinarinio paveldo pristatymus, literatūrines popietes, supažindinti su kultūriniu turizmu.

 

Pasak A. Rupkutės, šiais renginiais siekiama supažindinti vilniečius ir sostinės svečius su dvasiniu ir materialiuoju mūsų krašto paveldu, skatinti Žemaitijos regiono profesionalaus ir mėgėjų meno kūrėjus kurti, suteikiant jiems galimybę pristatyti bei realizuoti savo kūrybą Vilniuje, pristatyti regiono kultūrinį turizmą, kulinarinį paveldą ir tradicinius amatus, o taip pat – skatinti patriotizmą ir pasididžiavimą savojo krašto paveldu.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}