Mažeikių prevencijos poskyrio pareigūnai namuose rado kontrabandinių cigarečių

Spalio 19 dieną, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai, tikrindami informaciją dėl nelegaliai laikomų kontrabandinių cigarečių, Mažeikių mieste, viename iš senamiestyje esančių namų, rado ir paėmė nelegaliai laikomus 880 vnt. pakelių cigarečių „Fest“ ir „Premjer“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

 

Dėl šio įvykio surašytas protokolas pagal veiką, numatytą LR ATPK 1632 straipsnį (Akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką).

 

Šio straipsnio pirmojoje dalyje numatyti veiksmai, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė yra nuo dešimties iki penkiasdešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL), – užtraukia baudą nuo penkių tūkstančių iki dešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.

 

Apie akcizais apmokestinamų prekių nelegalią apyvartą galite pranešti Telšių aps. VPK Mažeikių rajono policijos komisariato telefonais (8 443) 98 150, 112 arba pasitikėjimo telefonu (8 443) 98 084.

 

Mažeikių raj. PK informacija

 

{parasas}