Mažeikių policija ieško Viekšnių m. simbolio „Baublys“ padegėjų

Š. m. spalio 19 dieną Telšių aps. VPK Mažeikių rajono policijos komisariate buvo gautas Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Viekšnių seniūnijos raštas 2011-10-18 Nr. R2-191 „Dėl padegimo“, kuriame teigiama, kad spalio 17 dieną, apie 21 val. pastebėtas degantis Viekšnių miestelio simbolis „Baublys“, turintis visuomeninę kultūrinę reikšmę, kuris gali būti padegtas. Baublio autoriai Kęstutis Nacys ir Alfonsas Videikis.

 

Šio įvykio ištyrimui Mažeikių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. (Turto sunaikinimas ar sugadinimas) 2 d. (Tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu arba išardydamas ar sugadindamas įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes), baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

 

Įtariamųjų ratas nustatinėjamas.

 

Policijos pareigūnai dirbs visu pajėgumu, kad išsiaiškintų visas šio įvykio aplinkybes ir surastų simbolio padegėjus.

 

Prašome Viekšnių miestelio gyventojų nelikti abejingais ir, turint bet kokios informacijos, skambinti į Mažeikių rajono policijos komisariatą budėtojams telefonu 98 150; anoniminiu pasitikėjimo telefonu 980 84.

 

Mažeikių r. PK informacija

 

{parasas}