Mažeikiuose vyko Baltijos šalių galiūnų čempionatas

Mažeikiuose vykusiame Baltijos šalių galiūnų čempionate lygių neturėjo lietuvis Žydrūnas Savickas. Laimėjęs visas rungtis galiūnas dar kartą įrodė, kad ne be reikalo ne vienerius metus buvo vadinamas stipriausiu pasaulio žmogumi.

Aštuoni galiūnai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos varžėsi septyniose rungtyse: rąsto kėlimo, rentinio nešimo, atkėlimų, svarmens laikymo, bloko kėlimo, traktoriaus tempimo ir naščių nešimo rungtynėse.

 

Du iš trijų Lietuvos sportininkų lipo ant apdovanojimų pakylos. Titulą apgynė Ž. Savickas, o antrą vietą užėmė Saulius Brusokas. Vilmantas Bliujus liko penktas.

 

Labiausiai nepasisekė sportininkui iš Latvijos Agriui Kazelnikui. Galiūnas dėl traumos pasitraukė iš varžybų, sudalyvavęs vos dvejose rungtyse.

 

Tuo metu kai daugelio galiūnų sezonas artėjo link pabaigos, po alkūnės operacijos atsigavęs Ž. Savickas įsisuko į tikrą varžybų maratoną: rugpjūčio 20 d. triumfavęs Lietuvos galiūnų čempionate, rugsėjį  išvyko į JAV vykusį pasaulio čempionatą. Už Atlanto pasiekęs tris planetos rekordus Ž. Savickas liko antras ir stipriausio pasaulio žmogaus titulą turėjo atiduoti amerikiečiui Brianui Shaw. Spalio pradžioje galiūnas nugalėjo Kanadoje vykusiame čempionų lygos etape, o po savaitės įrodė, kad yra stipriausias Baltijos šalyse.

 

„Šiuo metu esu labai geros sportinės formos, nes neseniai dalyvavau dvejose rimtose varžybose. Žinoma, esu šiek tiek pavargęs ir rezultatai – šiek tiek prastesni. Trūksta organizmui poilsio, todėl visos rungtys buvo sunkios, bet labai džiaugiuosi, kad laimėjau“, – kalbėjo trečią kartą Baltijos šalių čempionatą laimėjęs galiūnas.

 

Antrą vietą užėmęs S. Brusokas savo rezultatais nebuvo visiškai patenkintas:  „Šiose varžybose rezultatai galėjo būti ir geresni, bet apibendrinus šį sezoną, manau, kad mano pasiekimai – neblogi.“

 

„Sistemingos treniruotės. Svarbiausia – neapleisti savęs: geras poilsis, geras maitinimas. Žinoma, jei nepatiktų šis sportas – tokių rezultatų nebūtų“, – patirtimi dalijosi S. Brusokas.

 

Penktas likęs V. Bliujus neslėpė nusivylimo, bet pripažino, kad rezultatas – dėsningas.

 

„Senokai buvau sportavęs, varžyboms pradėjau ruoštis tik praėjusią savaitę. Apskritai, nemanau, kad visi labai ruošėsi, išskyrus Žydrūną, nes jis dalyvavo varžybose. Saulius dar ruošėsi, todėl ir rezultatai tokie. Mūsų sporte reikia visą laiką sportuoti, nes apleidus labai sunku vėl įsivažiuoti“, – kalbėjo sportininkas.

 

Rezultatai:

 

1. Žydrūnas Savickas (56 tšk);

2. Saulius Brusokas (44,5);

3. Rauno Heinla, Estija (33,5);

4. Lauri Nami, Estija (33);

5. Vilmantas Bliujus (23);

6. Didzis Zarinčas, Latvija (22,5);

7. Marekas Leitis, Latvija (18,5);

8. Agris Kazelnikas, Latvija (5).

 

Šaltinis: sportas.info

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ