Kokius gyvūnus tinka laikyti namuose pagal Zodiako ženklus

Kai ne už kalnų šalti ir darganoti orai, pats laikas būtų įsigyti augintinį, su kuriuo galėtumėte praskaidrinti nuobodžius ir tamsius rudens vakarus. Visų Zodiako ženklų atstovai gali užmegzti emocinį ryšį su naminiais gyvūnais, tik reikėtų žinoti, kuris iš jų jiems labiausiai tinka.

Žinia, visi žmonės skiriasi vienas nuo kito ne tik charakterio bruožais, tik jiems vieniems būdingomis individualiomis savybėmis, bet ir išvaizda. Tas pats ir su augintiniais…

 

Avinas. Energingiems avinams reikia tokio gyvūno, kuris galėtų dalyvauti jų energingoje ir aktyvioje veikloje. Todėl žmonėms, gimusiems po Avino ženklu, labiausiai tiktų Airių terjeras. Šie bebaimiai ir gana paslankūs gyvūnėliai pasižymi atkaklumu, viskuo domisi, judrūs, puikūs draugai. Tiesa, kartais mėgsta dominuoti ir „vadovauti“. Užtat jiems labai patinka vaikai. Karo metais drąsuoliai Airių terjerai lydėjo kareivius, kurie vykdė rizikingas užduotis.

 

Jautis. Šio ženklo atstovams, vertinantiems estetiką ir skiriantiems ypatingą dėmesį taktiliniams pojūčiams, patiktų simpatiški mieli gyvūnėliai, kuriuos galima apkabinti ir patampyti. Tokiems priklauso, pavyzdžiui, vokiečių veislės šuneliai špicai. Tai kudloti ir sentimentalūs, švelnūs sutvėrimai, kurių kailį reikia kasdien šukuoti. Špicai gana supratingi, lengvai auklėjami ir nepaprastai draugiški – visi šie bruožai atsispindi ir jausmingame jaučio charakteryje. Špicai labai prieraišūs prie savo šeimininkų ir gali sekti paskui juos nors į pasaulio kraštą. O tai, be jokios abejonės, labai patinka egoistiškai Jaučio natūrai.

 

Dvyniai. Kas galėtų tapti šio, mėgstančio daug kalbėti Zodiako ženklo atstovo geresniu ir ištikimesniu draugu, jei ne gyvūnas, kuris pats moka kalbėti? Pavyzdžiui, afrikietiška pilka papūga. Ji priklauso vienai iš labiausiai protingų paukščių rūšiai ir išsiskiria iš kitų tuo, kad sugeba greitai išmokti šnekėti ir bendrauti su savo šeimininku. Todėl iš šios intelektualios papūgos net Dvyniai turėtų ką pasimokyti ir tikrai netektų nuobodžiauti.

 

Vėžys. Vėžiai gana subtiliai jaučia savo kelią, kuriuo jie eina per gyvenimą, todėl vien dėl emocinio malonumo jiems geriau įsigyti kokį nors nedidelį gyvūnėlį, kuris tilptų delnuose. Ir galėtų su juo žaisti kaip su mažu vaikeliu. Todėl Vėžiams geriausiai tiktų nykštukiniai pinčeriai. Šie miniatiūriniai šunyčiai – mieli, švelnūs, jiems patinka, kai yra nuolat glostomi ir rodomas dėmesys. Kaip ir Vėžiai, taip ir nykštukiniai pinčeriai mėgsta komfortą ir erdvę. Be to, jie valgo įvairų maistą, todėl neteks per daug sukti galvos dėl produktų parinkimo. O keli mažyčiai pinčeriai gali net patenkinti Vėžio moters motinystės instinktą. Be to, draugaujant su tais šuneliais, padeda tobulėti intelektualiai ir kūrybiškai.

 

Liūtas. Ištikimi, originalūs ir žavingi gyvūnai ištirpdys bet kurio Liūto širdį, kuris mėgsta viską, kas gražu ir ekstravagantiška. Todėl jiems labiausiai tiktų Siamo katės, kurios yra labai gyvybingos ir judrios. Anksčiau Siamo kačių šeimininkais galėjo būti tik karališkosios dinastijos atstovai, todėl tie gyvūnai laikomi ne tik kilmingais, bet ir unikaliais. Liūtams taip pat prie širdies būtų ir tai, kad Siamo katės labai mėgsta glaustytis ir visaip kitaip rodyti dėmesį. Su tokiu gyvūnėliu Liūtui tikrai būtų smagu gyventi.

 

Mergelė. Šio ženklo atstovai, mėgstantys švarą ir tvarką, o kartais būna net ir per daug pedantiški, verti geriausio. Todėl jiems labiausiai tiktų Berno aviganis. Šie gyvūnai labai draugiški ir visada pasirengę ateiti į pagalbą. Jie lengvai dresiruojami ir būna atsidavę šeimininkui iki grabo lentos. Todėl Mergelės turėtų būti kartu su šiais stropiais ir mylinčiais šunimis.

 

Svarstyklės. Paslaptingiems ir ramiems šio ženklo atstovams, pasižymintiems išpuoselėtu skoniu, patinka viskas, kas gražu ir harmoninga. Todėl jiems idealiai tinka nuostabus gyvūnėlis Akita. Tai – japonų šunų veislė. Kartais jie net vadinami gyvais paminklais. Mat šie šunys saugodavo imperatorius. Jiems būdinga monogamija, todėl nekyla abejonių, kad šiuos gyvūnus Svarstyklės įvertins deramai. Be to, šie šunys labai linkę bendrauti. O sulaukę savo šeimininko dėmesio, jie tampa namų siela ir ištikimai tarnauja.

 

Skorpionas. Skorpionams, mėgstantiems chaotišką gyvenimo būdą, labiau tiktų ramūs, nerodantys „gyvybės ženklų“ gyvūnai. Pavyzdžiui, jūrų vėžlys – lėtai ropojantis ir netrikdantis ramybės. O šio ženklo atstovams beliks džiaugtis ir gėrėtis šio roplio buvimu jų namuose. Be to, jūros vėžliukai nelenda į akis, nesipainioja po kojomis, o tai idealiai tinka Skorpionams intravertams. Tačiau nedidelis vėžliukas tikrai pripildys teigiamomis emocijomis Skorpionų gyvenimą.

 

Šaulys. Šio ženklo atstovai – energingi, draugiški, linkintys gero, supratingi, užtat tokių pat savybių norėtų ir iš savo augintinio. Todėl bene labiausiai į kompaniją tiktų Danų dogas, garsėjantis sugebėjimu įtikti ar net įsiteikti savo šeimininkui. Jie ramaus, paslankaus charakterio, dar vadinami „paklusniais milžinais“. Tai ir solidūs bei impozantiški šunys, pasižymintys komunikabiliu charakteriu, labai švelnūs. Jie taip pat ir energingi, nori kasdien daug ir ilgai būti lauke, bėgioti, o tai visai tinka Šaulio prigimčiai ir pakankamai aktyviam gyvenimo būdui. Stiprus, dėmesingas ir sumanus Danų dogas palaikys Šaulį bet kurioje jo veiklos sferoje.

 

Ožiaragis. Аmbicingiems ir praktiškiems Ožiaragiams labiau tiktų disciplinuoti, „išauklėti“ augintiniai. Todėl vokiečių aviganis su savo jėga, protu ir paklusnumu jiems kaip tik tai, ko reikia. Šie šunys – smalsūs, žingeidūs, lengvai pasiduoda treniruojami, ypač jei šeimininkas Ožiaragis – griežtas ir ryžtingas. Vokiečių aviganio savarankiškumas ir atsidavimas – tai tie bruožai, kuriuos tikrai įvertins šio ženklo atstovai.

 

Vandenis. Gana originalaus, kiek neįprasto ar keisto, bet tuo pačiu ir šalto charakterio Vandeniui labiau tiktų koks nors originalus ir neįprastas gyvūnas. Pavyzdžiui, iguana. Ją įdomu stebėti, kadangi ji skiriasi iš kitų gyvūnų savo elgesiu. Tiesa, maitinasi tik žalumynais, bet labai populiari pasaulyje. Iguana mėgsta vienatvę, todėl, jei Vandeniui nebus nuotaikos, ji užsisklendžia savyje ir gali kelias valandas būti su savimi, kad tik būtų daug vietos pašliaužioti. Laikui bėgant Vandenis ir iguana gali net labai susidraugauti.

 

Žuvys. Šio ženklo atstovai gana dažnai mėgina išsiveržti iš kasdienės rutinos, ieškodami išeities mistiniuose dalykuose. Todėl tropinės spalvotos žuvytės akvariume Žuvims būtų tikra palaima ir idealus gyvis jų namuose. Tropinės įvairių spalvų ir formų žuvelės tikrai pakerės žmones, gimusius po šiuo Zodiako ženklu. Kylantys vandens burbuliukai, liuminescencinė šviesa ir šen bei ten „šaudančios“ žuvytės padės Žuvims atsipūsti po dienos rūpesčių ir pasinerti į vandenų pasaulį.

 

{alfa2}