Mažeikiuose vyks ekologiškumo ir atsakingo vartojimo paskaitos

Šešiuose Lietuvos miestuose daugiau nei 600 Lietuvos moksleivių išsamiai susipažins su ekologiškumo ir atsakingo vartojimo galimybėmis. Į projekto „Tausok ir keiskis“ turą per Lietuvą išriedėjusiame TEOBUSE lektoriai rugsėjo pabaigoje ir spalį jiems skaitys paskaitas apie atsakingo gamtos išteklių naudojimą, atliekų rūšiavimą ir perdirbimą.

Druskininkuose, Panevėžyje, Mažeikiuose, Šilalėje, Klaipėdoje ir Kėdainiuose šiomis temomis bus surengta 30 paskaitų.

 

Per jas pristatomos naujausios tausoti aplinką padedančios technologijos, moksleiviai bus supažindinti su galimybėmis naudoti atsinaujinančius energijos šaltinius. Išklausiusieji paskaitas gaus specialius „Tausok ir keiskis“ diplomus, o aktyviausieji – ir įvairių prizų.

 

Per paskaitas lektoriai TEOBUSE vaizdžiai parodys, kaip kiekvienas moksleivis ir mokyklos bendruomenė gali prisidėti prie išteklių taupymo, kuris leistų sumažinti ne tik vartojimo išlaidas, bet ir susidarančių atliekų kiekį. Svarbi paskaitų dalis bus skirta elektroninėms atliekoms – nebenaudojamų IT, telekomunikacijų ir kitų prietaisų – rūšiuoti, surinkti ir perdirbti.

 

Įgyvendinant telekomunikacijų bendrovės TEO inicijuotą projektą, paskaitas skaitys VšĮ Kultūros idėjų institutas, leidinio apie ekologija „Ozonas“ ir jaunimo projekto „Eko karta“ atstovai. Projekto partneriais tapo Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinis centras, Lietuvos Respublikos energetikos ministerija.

 

TEO nuolat įgyvendina įvairias ekologines iniciatyvas, tarp jų – dar 2008 metais pradėtas projektas „Tausok ir keiskis“. Jo metu TEO darbuotojai skatinami taupyti energiją, vandenį, popierių ir kitus gamtos išteklius, mažinti aplinkos taršą. Šiemet didžiuosiuose bendrovės klientų aptarnavimo skyriuose buvo įrengti specialūs konteineriai, skirti smulkiai nusidėvėjusiai telekomunikacijų įrangai surinkti.

 

Per tarptautinės viešųjų ryšių asociacijos (IPRA) apdovanojimus „Golden World Awards 2009“ projektas „Tausok ir keiskis“ pelnė specialųjį prizą vidinės komunikacijos kategorijoje.

 

Ekologiškasis TEOBUSO turas „Tausok ir keiskis“ vyks šiuose miestuose:

 

Rugsėjo 23 dieną Druskininkuose (aikštėje prie Kultūros centro);

Rugsėjo 29 dieną Panevėžyje (šalia „Cido“ arenos);

Spalio 7 dieną Mažeikiuose (šalia TEO klientų aptarnavimo skyriaus);

Spalio 14 dieną Šilalėje (šalia Savivaldybės);

Spalio 20 ir 21 dieną Klaipėdoje (Atgimimo aikštėje);

Spalio 28 dieną Kėdainiuose (šalia Savivaldybės).

 

{alfa2}