Mažeikiškis Renaldas Seibutis: „Dar laukia labai didelis darbas“

„Lietuvos ryto“ naujokas Renaldas Seibutis vis labiau apsipranta Vilniaus komandoje – per paskutines dvejas draugiškas rungtynes gynėjas į varžovų krepšį įmesdavo po 16,5 taško.

26 metų žaidėjas tapo vienu komandos lyderių ne tik aikštėje, tačiau ir už jos ribų – laimėtose rungtynėse prieš „Goverla“ dažnai buvo girdėti R. Seibučio raginimai nenusiminti klaidą padariusiam komandos draugui.

 

„Dabar stengiamės nušlifuoti ekipos žaidimą gynyboje, išmokti naujus derinius. Treneris leidžia pasireikšti daugeliui krepšininkų, vyksta ganėtinai intensyvios treniruotės. Mače prieš ukrainiečius („Lietuvos rytas“ šventė pergalę 70:59) priešininkai nuo pat pradžių šovė į priekį, tačiau netrukus pasivijome ir pradėjome pirmauti. Trečiame kėlinyje gerai gynėmės ir tai leido susikrauti dviženklę persvarą. Pavyko ne tik sustabdyti „Goverla“ žaidėjus, tačiau ir regzti greitas atakas, susirinkti atšokusius kamuolius, taip pat pagerėjo taiklumas. Ukrainiečiai dar bandė mesti iššūkį, tačiau mums pavyko ramiai pabaigti rungtynes“, – oficialiam klubo puslapiui bc.lrytas.lt sakė R. Seibutis.

 

„Esame pasiruošimo laikotarpyje, laukiame trijų svarbių žaidėjų (Europos krepšinio čempionate dalyvaujančių J. Valančiūno, A. Rašičiaus ir P. Samardžiskio) ir dar reikia laiko labiau pajusti žaidimą, juk prabėgo tik šešios draugiškos rungtynės. Be abejo, jau po truputį atsiranda tarpusavio ryšys treniruotėse ir varžybų metu. Kiekvienas aikštėje randa savo vietą – kas gali pataikyti, prasiveržti, atkovoti atšokusį kamuolį“, – tęsė R. Seibutis.

 

„Dar laukia labai didelis darbas, turime ganėtinai daug rungtynių – draugiškuose mačuose varžysimės su stipriomis Maskvos CSKA ir Šarlerua „Spirou“ komandomis“, – pridūrė gynėjas.

 

„Lietuvos ryto“ pirmasis rimtas sezono išbandymas laukia jau po poros savaičių – rugsėjo 29 dieną startuojanti Eurolygos atranka.

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}