Rugsėjis – saugaus eismo mėnuo

Rugsėjo 1-ąją Lietuvoje prasideda nauji mokslo metai. Ši diena įsimintina ne tik pirmą kartą į mokyklą žengiančiam vaikui, bet ir tėvams, šeimai, mokyklos bendruomenei. Tačiau neilgai trunkančią šventinę nuotaiką keičia kasdienis darbas-mokslo žinių siekimas, kelias į mokyklą ir grįžimas namo. Vaikų saugumas kelyje didele dalimi priklauso nuo suaugusiųjų požiūrio į saugų eismą. Deja, kiekvienais metais per eismo įvykius nukenčia vaikai.

 

Mažeikių rajono policijos komisariatas, siekdamas atkreipti dėmesį į tai, kad prasidėjus naujiesiems mokslo metams gatvėse padaugės vaikučių ir, kad jiems būtų saugu kelyje į mokyklą ir iš jos, skatina visus eismo dalyvius, ypač suaugusiuosius, būti drausmingais ir atsakingais už savo elgesį kelyje ir rugsėjo mėnesį skelbia saugaus eismo mėnesiu.

 

Rugsėjo 1 dieną policijos pareigūnai ypatingai kreips dėmesį į masinių susibūrimų, pasilinksminimų vietas, taip pat atokesnes vietas, kuriose gali būti girtaujama ar svaiginamasi.

 

Rugsėjo 1-10 dienomis patruliai, kartu su policijos rėmėjais, jaunaisiais policijos rėmėjais, Šaulių sąjungos atstovais, kitais aktyviais bendruomenės nariais, budės prie vaikų ugdymo įstaigų.

 

Rugsėjo 1-2 dienomis vyks vairuotojų blaivumo patikrinimai.

 

Rugsėjo 1-3 dienomis suderinus su švietimo įstaigų administracija, pareigūnai apsilankys bendrojo lavinimo, neformaliojo švietimo mokyklose, kur primins pagarbos žmogaus gyvybei ir jos išsaugojimui suvokimą, atsakomybę už savo elgesį kelyje, viešosiose vietose, skaudžius eismo įvykius, kitas bendruomenei aktualias problemas.

 

Prasidėjus mokslo metams, pareigūnai vykdys trumpalaikius reidus prie mokyklų. Prieš pamokas ir po jų teisėsaugininkai tikrins transporto priemones, kurias vairuoja mokiniai, (vairuotojo pažymėjimus, kitų būtinus dokumentus, saugos diržų, saugos šalmų naudojimą). Daug dėmesio bus sutelkta į vaikus, važiuojančius dviračiais. Pareigūnai domėsis, ar vaikai turi atšvaitus, primins jiems šviesą atspindinčių elementų naudojimo svarbą tamsiuoju paros metu. Prie pėsčiųjų perėjų, sankryžose pareigūnai vykdys įvairių transporto priemonių vairuotojų ir jų keleivių elgesio (saugos šalmai važiuojantiesiems motociklu, važiavimo greitis) kelyje kontrolę.

 

Pagal galimybes bus organizuojami mokyklinių, taip pat maršrutinių autobusų vairuotojų blaivumo atsitiktiniai patikrinimai.

 

Rugsėjo 12-18 dienomis visoje Europoje vyks prevencinė priemonė „Saugos diržų naudojimo, vaikų vežimo automobiliuose kontrolė“, kurią inicijuoja Europos kelių policijos tinklas (TISPOL). Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai taip pat vykdys šią prevencinę priemonę.

 

Telšių aps. VPK Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai įspėja miesto, rajono gyventojus ir svečius būti atsargesniems pėsčiųjų perėjose, apdairesniems prieš žengiant į važiuojamąją kelio dalį.

 

Mes visi esame atsakingi vienas už kitą, taip pat ir už vaikus keliuose.

 

Mažeikių r. PK informacija

 

{parasas}