„Grybautojų džiaugsmas“

Jums reikės:

200 gramų voveraičių;

40 gramų sviesto;

30 gramų fermentinio sūrio;

5 bulvių;

1 svogūno; 

1 morkos;

3 šaukštų grietinės;

juodųjų pipirų;

druskos;

salotų lapų, svogūnų laiškų, krapų.

Gaminimas

Voveraites nuplauti, smulkiai supjaustyti ir virti. Jei grybai šviežūs, juos pavirti apie 20 minučių.

 

Pakepinti svogūnus svieste ir ant jų sudėti voveraites, stambiai tarkuotą morką, smulkintą česnaką, druską, pipirus ir viską patroškinti. Baigiant troškinti, supilti grietinę ir užvirinti.

 

Iš bulvių išskaptuoti krepšelius voveraitėms. Bulvių krepšelius kepti 200 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi apie 20 – 30 minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet bulvių krepšelius išimti iš orkaitės, į juos sudėti troškintas voveraites, užbarstyti sūrio drožlių ir dar 10 – 15 minučių kepti orkaitėje.

 

Skanaus!

 

{parasas}