Savaitgalį vėl tikrintas vairuotojų blaivumas

Praėjusį savaitgalį policijos pareigūnai, kaip ir visą vasarą, vėl vykdė prevencinę priemonę, kurios metu tikrino transporto priemonių vairuotojų blaivumą (apsvaigimą). Telšių apskrityje buvo patikrinti 146 vairuotojai.

Išaiškinti 6 neblaivūs vairuotojai: po du lengvo, vidutinio ir sunkaus girtumo laipsnio. Trys neblaivūs vairuotojai sulaikyti Mažeikių rajone (1 – vidutinis ir 2 – sunkus girtumo laipsniai), ir po vieną neblaivų vairuotoją sulaikyta Telšių ir Plungės rajonuose bei Rietavo savivaldybėje. Dar 3 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos (0,40 prom.).

 

Plungės rajone patikrintas vienas vairuotojas, įtarus, kad gali būti apsvaigęs nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Įtarimai pasitvirtino.

 

Per septynis šių metų mėnesius Telšių apskrityje policijos pareigūnai sulaikė 362 neblaivius vairuotojus: Telšių aps. VPK – 143; Mažeikių r. PK – 112; Plungės r. PK – 81; Rietavo PK – 26.

 

Taip pat rugpjūčio 18 – 21 dienomis buvo vykdomos prevencinės priemonės, skirtos transporto priemonių vairuotojų pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei. Šį kartą tokių vairuotojų į pareigūnų rankas nepakliuvo, bet buvo išaiškinti 86 eismo dalyviai, padarę kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

 

Telšių aps. VPK informacija

 

{parasas}