Policija įspėja – saugokite internetinės bankininkystės duomenis!

Pastaruoju metu ypač padaugėjo sukčiavimo atvejų, kada apgaulės būdu išviliojama iš gyventojų informacija, susijusi su konfidencialiais asmens elektroninės bankininkystės duomenimis.

Primename, kad konfidenciali informacija yra atpažinimo kodas, slaptažodis, 24 slaptažodžiai kortelėje, sąskaitų numeriai.

 

Sužinoję internetinės bankininkystės prisijungimo duomenis, sukčiai tada paima greitojo vartojimo kreditus iš šias paslaugas teikiančių bendrovių arba žaibiškai ištuština sąskaitas.

 

Policija įspėja gyventojus būti atidesnius ir neatskleisti konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų ne tik nepažįstamiems asmenims, bet ir pažįstamiems, taip pat apie tokius sukčiavimo būdus informuoti giminaičius, pažįstamus, kaimynus (ypač garbaus amžiaus), kad šie, prieš sudarydami kokius nors sandorius, pasitartų su artimaisiais.

 

Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, neskubėkite vykdyti jo prašymų ir nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos telefono numeriu 112; Mažeikių r. PK budėtojams – 98150; anoniminiu pasitikėjimo telefonu 98 084.

 

Primename, kad Policijos departamento internetinės svetainės www.policija.lt skyriuje „Patarimai“ gyventojai gali rasti daugiau informacijos apie sukčiavimo telefonu būdus: įvairius galimus netikrų laimėjimų ar nelaimingų atsitikimų scenarijus ir patarimus, kaip elgtis vienu ar kitu atveju.

 

Mažeikių r. PK informacija

 

{parasas}