Kambariniai augalai – namų apsauga

Kambariniai augalai ne tik puošia tavo namus ir gaivina orą, jie dar ir valo namų erdvę nuo ore susikaupusių teršalų bei neapčiuopiamų energetinių kenkėjų.

Formaldehidą efektyviausiai sugeria gebenė, vėzdūnė, chlorofilas. Pastarasis taip pat sunaikina anglies monoksidą. Aukštoji rapipalmė geriau nei bet kuris kitas augalas iš oro išvalo amoniako garus, o kraštuotoji dracena – trichloretileną, kurį išskiria lazeriniai spausdintuvai ir kopijavimo aparatai.

 

Kambarių orą gryninti ir drėkinti taip pat padės alavijas, singonis, alokazija, senseverija, spatifilis, fikusas, anturis, araukarijas, visadžydė begonija, difenbachija, marantas, monstera, šeflera.

 

O štai augalai, kurie teigiamai veikia namų energiją ir saugo ją nuo kenksmingų energijos srautų:

 

Alavijas sustiprina namų biolauką, jis padeda ten, kur žmonės dažnai serga. Šis augalas saugo butą nuo liguistos energijos vibracijų, valo ir stiprina erdvės energetiką.

 

Begonija išsiskiria itin stipriu energetiniu poveikiu. Ji ne tik transformuoja neigiamas vibracijas į teigiamas, bet ir sutvarko jas taip, kad patalpoje, kur ji auga, tvyrotų harmonija. Panašų poveikį turi ir fikas.

 

Geranija saugo nuo negatyvios, pykčio kupinos energijos. Pykčio vibracijos – vienos pavojingiausių, akimirksniu griaunančių namiškiams palankią atmosferą.

 

Prie lango ar priešais duris augantys kaktusai saugo namų erdvę ir nepraleidžia į vidų neigiamos vibracijos srauto.

 

Papartis unikalus tuo, kad geba harmonizuoti išorinio ir vidinio pasaulio energiją. Nė vienas kitas augalas šios savybės neturi.

 

Šaltinis: eli.lt

 

{parasas}