„Mažeikių“ komandos nariai įgijo UEFA trenerio licencijas

Rugpjūčio 10 dieną Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA) įvyko iškilmingas Europos nacionalinės futbolo asociacijos (UEFA) B trenerių licencijų kursų baigimo diplomų įteikimas.

Prieš įteikiant diplomus buvo paminėtas šiais metais anapilin išėjęs, sporto visuomenei gerai žinomas šių kursų grupės kuratorius docentas Justas Labutis.

Licencijuotiems futbolo treneriams diplomus įteikęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis direktorius Julius Kvedaras palinkėjo naujiems treneriams sėkmės jų nelengvame darbe.

 

NFA direktorius R.Statkevičius pasidžiaugė jau penktąja UEFA B licencijos trenerių laida. Su šiais studentais UEFA B licenciją jau įgijo 161 treneris.

 

Tarp kursus baigusių naujų UEFA B licencijas turinčių specialistų buvo nemažai futbolo pasaulyje žinomų veidų. Kursus šiemet baigė buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės gynėjas Rolandas Džiaukštas, Vilniaus „Žalgiriui“ šiuo metu atstovaujantis Egidijus Juška, „Mažeikių“ trenerio asistentas Gintaras Juodeikis, žaidėjai Gintas Podelis ir Antanas Bulošas. Ilgamečiai Lietuvos rinktinės gynėjai Andrius Skerla ir Tomas Žvirgždauskas vykdo paskutinius kursų atsiskaitymus.

 

„Kursuose visada yra laukiami esami ir buvę rinktinės žaidėjai. Šios grupės studentai buvo gerai organizuoti ir norėjo gauti kuo daugiau žinių ne tik užsiėmimų metu, bet taip pat individualiai ieškojo futbolo treniravimo paslapčių“, – sakė R.Statkevičius.

 

Kursai prasidėjo pernai lapkričio mėnesį ir baigėsi šių metų birželį. Per tą laiką būsimieji futbolo treneriai iš visos Lietuvos baigė 180 valandų mokymo programą, kurią sudarė teorinės paskaitos ir praktiniai užsiėmimai, kursų darbo rašymas ir gynimas, individualios užduotys bei stažuotės klubuose, teorinis ir praktinis egzaminas.

 

UEFA B trenerių licencijų kursuose dirbti buvo kviečiami žinomi savo sričių sporto mokslo specialistai: profesorius Aleksas Stanislovaitis, docentas Gracijus Girdauskas, pedagogė LKKA docentė Ilona Tilindienė, psichologė Vida Gricienė ir profesorius Pavelas Zachovajevas. Praktines pratybas vedė Stasys Stankus, Raimondas Statkevičius ir Rimas Kazakevičius.

 

Šaltinis: lff.lt

 

{parasas}