10 paprastų dekoravimo idėjų nuomojamam būstui

Kaip įsikurti nuomojamame būste? Savininkai dažnai nenori, kad nuomininkai keistų interjerą. Pateikiame 10 patarimų, kaip paprastai dekoruoti nuomojamą būstą, kad jame būtų jauku ir miela gyventi.

Perdažykite sienas. Jei jums nepatinka nuomojamo būsto sienų spalva, susitarkite su šeimininku, kad išsikraustydami sugrąžinsite sienoms seną spalvą ir jas perdažykite. Jei esama sienų spalva jums patinka, galite jas atnaujinti. Galite perdažyti tik kelias sienas savo mėgstama spalva.

 

Apšvietimas. Apšvietimu galima stebėtinai lengvai pakeisti namus. Išsirinkite šiuolaikišką baldų ar šviestuvų parduotuvę ir nuomojamam būstui suteiksite tokią atmosferą, kokios norėsite. Vienas pigiausių būdų – įsigyti japoniškus popierinius šviestuvus. Jų galima rasti įvairių formų ir spalvų.

 

Interjero detalės. Nuomojami butai dažniausiai būna be interjero detalių. Pakabinkite ant sienos paveikslą, nusipirkite žvakių, gėlių ar kitokių interjero detalių ir suteiksite namams jaukumo.

 

Sukurkite daiktų laikymo strategiją. Jei turite daug daiktų, o nuomojamas būstas nėra didelis arba tiesiog nenorite jo apkrauti, įsigykite pintų, odinių ar kitokių dėžių. Jų yra įvairių raštų ir formų. Patogu ir gražu. Tokios dėžės puikiai tinka ir spintoje, jei norite palaikyti tvarką ir lengvai rasti norimus daiktus.

 

Pagalvės. Tikriausiai paprasčiausias, bet efektyvus namų dekoravimo būdas, – jaukios ir stilingos pagalvėlės. Jų raštą derinkite prie namų stiliaus.

 

Užuolaidos. Užuolaidas derinkite prie pagalvėlių. Galite pasirinkti žaliuzes ar roletus. Jei būste trūksta šviesos, o už lango gražus vaizdas, namus gali pakeisti ir užuolaidų atsisakymas. Perdažykite langų rėmus ir grožėkitės vaizdu.

 

Kilimai. Jei norite interjerui suteikti harmonijos, paslėpti susidėvėjusias ar nepatinkančios spalvos grindis, apsaugoti kaimynus nuo vaikščiojimu sukeliamo triukšmo, – būtinai įsigykite kilimą. Švelnus, minkštas, ilgaplaukis kilimas suteiks galimybę sėdėti ant žemės net šaltomis žiemos dienomis.

 

Stikliniai indai. Norėdami suteikti namams romantiško dvelksmo išnaudokite stiklinius indus. Įvairiaspalviai vyno, sidro buteliai, perrišti šilkiniu kaspinu taps gražiomis vazomis, stiklinės – žvakidėmis, stiklainiai – birių produktų, medaus ar uogienės indu, kurį drąsiai galite dėti ant šventinio stalo.

 

Paveikslai ir veidrodžiai. Niekas taip efektyviai nepraplečia nedidelės erdvės kaip veidrodis. Įsigykite gražius rėmus, į jį įdėkite veidrodį ir kabinkite toje būsto vietoje, kur trūksta erdvės. Kiekvieniems namas labai svarbūs paveikslai, tačiau tai brangus malonumas. Pigesnis būdas: medžiagų parduotuvėje išsirinkite patinkantį audinį ir juo aptraukite drobę, kurią įdėkite į patinkančius rėmus.

 

Augalai. Kambarinės gėlės (tik ne plastmasinės) – būtinos kiekvienuose namuose. Kiekvieną savaitę galite sukurti vis kitokią kompoziciją iš lauko gėlių, medžio šakų – nieko nekainuoja ir originalu. Jei neturite laiko kambarinių gėlių priežiūrai, galite rinktis šilkines dirbtines gėles.

 

{alfa2}