Kasos aparatų visiems turgaus prekeiviams nereikės

Vyriausybėje gimsta naujas pajamų turguje apskaitymo planas: gali būti, kad nebus įvedama prievolė kasos aparatais apskaityti visą turguje parduodamą produkciją.

Pagal dabar Finansų ministerijos parengtą, bet dar nepatvirtintą teisės aktą, visi uždarose turgaus patalpose prekiaujantys žmonės turėtų privalomai kiekvienam pirkėjui išrašyti pirkimo ir pardavimo kvitą, o tie, kurie prekiauja lauke, kvitą turėtų išrašyti tik tuo atveju, jei to pageidauja pirkėjas.

 

Kartu siūloma nustatyti, kad prekiautojai uždarose patalpose galės rinktis, ar kvitą kiekvienam pirkėjui išrašinėti ranka, ar mušti kasos čekį – pardavėjas galės pasirinkti jam patogesnį būdą.

 

Tiesa, naujoji tvarka negaliotų uždarose patalpose turguje maisto produktais prekiaujantiems verslininkams – jie ir toliau privalės naudoti tik kasos aparatus.

 

Turgaus prekeivius vienijančios Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos garbės pirmininkas Eduardas Šablinskas piktinasi, kad rengiant naujoves Vyriausybė savo veiksmų visiškai nederina su pačiais verslininkais, kurių veiklą keis nauja tvarka.

 

Asociacijos „Kalvarijų turgus visiems“ atstovė Nijolė Prišmontienė sako, kad kasos aparatų ar privalomų kvitų įvedimas prekiaujantiems lauke būtų visiška nesąmonė: „Juk dirbi lauke, kur ir vėjas, ir lietus, kasos aparatų juostelė drėgtų, jie gestų. Kvitą irgi ne taip paprasta išrašyti kiekvienam pirkėjui – juk dažnas prekeivis net neturi kėdės, ką jau kalbėti apie stalą.“

 

E.Šablinskas žada, kad, anot jo, arogantišku Vyriausybės elgesiu pasipiktinę turgaus prekeiviai rugsėjo pabaigoje surengs didžiulę protesto akciją, kurią esą žada palaikyti ir mokytojų, gydytojų bei kitos profsąjungos.

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}