Ar gali būti naudingi kukurūzų spragėsiai?

Galiu garantuoti, kad dauguma skaitytojų į šį klausimą atsakė neigiamai. Žinoma, juk tai gana kaloringas maistas, be to, apie kokią dar naudą šnekame, juk skanu, ir tiek.

Tiesą sakant, taip, kino teatre parduodami kukurūzai iš tiesų yra itin kaloringi, nes gamindami šį valgį prekybininkai prideda sviesto (aliejaus), be to, jame gausu aromato stipriklių ir kitokių konservantų, kurie organizmui neduoda jokios naudos, tačiau pats kukurūzo grūdas savaime turi daug maistinės vertės.

 

Jei mėgsti nuolat kramsnoti skrudintus kukurūzus, siūlytume rinktis neriebų variantą, vengti papildomų priedų ir jį gamintis namuose ant viryklės, o ne mikrobangų krosnelėje. Tokie kukurūzai bus ne tik sveiki, bet ir skanūs (ypač jei pagardinsi žiupsneliu druskos).

 

Tai vis dėlto kokia yra nauda iš kukurūzų sėklų?

 

Jose yra itin didelis kiekis antioksidantų (ypač polifenolių, kurių taip pat gausu arbatoje, alyvuogių aliejuje, raudonajame vyne ir šokolade).

 

Kukurūzuose daug ląstelienos, kuri puikiai veikia virškinamąjį traktą ir padeda atsikratyti nereikalingo svorio.

 

Kukurūzai yra vertinga maistinė medžiaga, nes juose daug įvairių vitaminų bei mineralų.

 

Visos minėtosios medžiagos – antioksidantai, ląsteliena, vitaminai, stabdo cukrinio diabeto, kraujotakos sistemos ligų bei auglių vystymąsi.

 

Na, ir pagaliau, juk tai skanus ir lengvas užkandis!

 

{alfa2}