Šiltos šviežių bulvių, gražgarstės (rukolos) ir vištienos salotos

Jums reikės:

400 g pomidorų;

400–500 g šviežių bulvyčių;

400–500 g vištienos krūtinėlės arba filė;

50–100 g gražgarstės (jei mėgstate, galite naudoti rūgštynes);

Susmulkintos petražolės šakelės;

Sutrintos skiltelės česnako;

Alyvuogių aliejaus;

Citrinos sulčių;

1 arbatinį šaukštelį rudo cukraus;

Druskos, pipirų.

 

Gaminimas

 

Supjaustykite pomidorus skiltelėmis, sudėkite ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi, pabarstykite druska ir cukrumi. Keptuvėje apkepkite pasūdytą ir pipirais pabarstytą vištieną, dėkite į tą pačią ar kitą skardą. Viską pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 40 min.

 

Nuplautas gražgarstes (arba rūgštynes, perplėštas išilgai per pusę) sudėkite į didelį dubenį, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su atvėsusiais pomidorais, česnaku ir petražolėmis.

 

Bulvytes (geriausia mažas) gerai nuplaukite, tačiau nelupkite ir išvirkite (apie 20–25 min.), jokiu būdu nepervirkite. Nusunkę kiek atvėsinkite ir perpjaukite per pusę – jei jos mažos, arba ketvirčiais – jei didesnės.

 

Keptuvėje pakaitinkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite bulves – užteks apie 10 min. Per tą laiką kubeliais arba juostelėmis supjaustykite vištieną.

 

Viską sudėkite į dubenį su gražgarstėmis ir pomidorais. Pabarstykite druska, pipirais, jei matote, jog trūksta, – pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

 

Vištieną galite patiekti ir nepjaustę – kaip kepsnį, o bulvių ir gražgarstės salotas – garnyrui.

 

Skanaus!

 

{parasas}