„Ežiogolo“ varžybas Plungėje laimėjo mažeikiškiai

Plungės miesto stadione vyko 2011 m. Lietuvos seniūnijų mokyklų (1998 ir 1995-1997 m. gimimo mokinių) „EŽIOGOLAS“ futbolo žaidynių Telšių apskrities finalinės varžybos.

1998 m. gimimo ir jaunesnių vaikų varžybose nugalėtoja tapo Mažeikių Ventos pagrindinės mokyklos komanda (vad. R. Valančauskas), rezultatu 4-0 įveikusi Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos komandą, 3-0 nugalėjusi Plungės raj. Šateikių pagrindinės mokyklos atstovus bei sužaidusi lygiosiomis 2-2 su Telšių raj. Nevarėnų vidurinės mokyklos komanda (vad. G. Budginas).

Telšių raj. Nevarėnų vidurinės mokyklos mokiniai rezultatais 2-0 ir 3-0 taip pat nugalėjo Rietavo ir Šateikių komandas, tačiau dėl mažiau įmuštų įvarčių į varžovų vartus užėmė antrą vietą. Trečioji vieta atiteko Plungės raj. Šateikių pagrindinės mokyklos mokiniams (vad. A. Paulauskas), rezultatu 3-1 nugalėjusiems Rietavo Lauryno Ivinskio komandą.

 

1995-1995 m. gimimo mokinių varžybose kaip ir pernai stipriausia buvo Merkelio Račkausko gimnazijos komanda (vad. A. Mika). Iš pradžių mažeikiškių rungtynės su Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos komanda baigėsi lygiosiomis rezultatu 1-1, vėliau 6-1 nugalėjo Plungės raj. Nausodžio pagrindinę mokyklą ir 2-1 Telšių rajono Nevarėnų vidurinės mokyklos komandą. Antroji vieta atiteko Rietavo atstovams (vad. V. Ruškys) , rezultatu 2-0 nugalėjusiems Nausodžio komandą ir lygiosiomis 0-0 sužaidusiems su trečią vietą užėmusia Nevarėnų komanda (vad. G. Budginas).

 

Komandos nugalėtojos ir prizininkės buvo apdovanotos Lietuvos futbolo federacijos taurėmis. Finalinių varžybų geriausi puolėjai R. Ivanauskas (Telšių raj. Nevarėnų vidurinė mokykla) ir V. Goštautaitė (Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazija), geriausi gynėjai L. Tamošauskas (Plungės raj. Šateikių pagrindinė mokykla) ir L. Stupelytė (Plungės raj. Nausodžio pagrindinė mokykla), geriausi vartininkai V. Lukoševičius ir E. Macenis (abu iš Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos), geriausi saugai D. Venckus (Mažeikių Ventos pagrindinė mokykla) ir E. Šimkus (Telšių raj. Nevarėnų vidurinė mokykla), rezultatyviausi žaidėjai T. Bružas (Mažeikių Ventos pagrindinė mokykla) ir G. Strikys (Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazija) buvo apdovanoti prizais, visoms varžybose dalyvavusioms komandoms įteikti šakočiai.

 

Mažeikių Ventos pagrindinės mokyklos ir Merkelio Račkausko gimnazijos komandos birželio 22-23 dienomis dalyvaus Lietuvos „EŽIOGOLO“ finalinėse varžybose Kaune.

 

Šaltinis: taff.lt

 

{parasas}