Europos baikeriai mėgaujasi Lietuvos pajūrio žaluma ir grožisi merginomis

Harley Davidson stovyklos organizatoriai tikina, kad Lietuvoje – išskirtinės sąlygos: palapinių miestelis pastatytas ant gyvos žolės, o ne asfalto.

Daugelis kalbintų baikerių pažymėjo, kad Lietuvoje pastebi daugiau geranoriškomis šypsenomis juos palydinčių žmonių, vyrai atkreipė dėmesį į ypač dailias ir mielai bendraujančias vietos merginas.

 

Europoje Harley-Davidson klubų sąskrydžiai organizuojami nuo 1960 metų. Šiemet pasirinkta vieta – Klaipėda – patogi tuo, kad yra Europos centre, tad visiems apie tūkstančio kilometrų atstumas – nesunkiai įveikiamas.

 

Ketvirtadienio popietę į greta Klaipėdos esančią aviaeskadrilę atvažiavo ketvirtadalis visų ketinusių dalyvauti sąskrydyje. Teigiama, kad bilietai į šiomis dienomis Klaipėdos uostą pasieksiančius tarptautinius keltus jau seniai buvo išpirkti visi iki vieno.

 

Pirmieji stovyklautojai čia atvyko dar savaitės pradžioje. Antradienį čia vienas pirmųjų apsigyveno albanas, nemokantis jokios kitos kalbos, išskyrus gimtąją. Stovykloje susikalba visi.

 

Apie 70 proc. sąskrydžio dalyvių ketina gyventi palapinių miestelyje. Čia sumokėję 60 eurų arba 200 litų jie triskart bus maitinami pusryčiais, naudosis tualetais, dušais, šaldytuvais, stebės koncertus ir dalyvaus loterijoje naujutėlaičiam motociklui laimėti.

 

Lygindami šiemetinį renginį su ankstesniais, jo dalyviai  pažymi, kad čia pirmą kartą atskirtos pramogų ir gyvenamosios zonos.

 

Tik čia baikeriai gali apžiūrėti senųjų motociklų muziejų. Šiaulietis Alvydas Virginis antram gyvenimui prikėlė ir atvežė parodyti 20 seniausių motociklų, kai kurie jų pagaminti bemaž prieš šimtmetį.

 

Kiek mažiau nei trečdalį sąskrydžio dalyvių sudaro moterys, kai kurios jų pačios atvažiavo motociklais. Vidutinis sąskrydžio dalyvių amžius 50-55 metai. Kitais metais toks sąskrydis vyks Vokietijoje, dar po metų Olandijoje, po to Estijoje.

 

Renginio organizavimo prieš keletą metų ėmęsis Artūras Samuilis tikino, kad sunkiausia buvo apsispręsti dėl vietos. Pajūrio pasirinkimą lėmė geranoriškai nusiteikę Klaipėdos miesto bei rajono vadovai.

 

Kol kas jokių nesklandumų apgyvendinant baikerius nebuvo. Policininkai fiksavo keturių baikerių šiek tiek viršytą leistiną apsvaigimo nuo alkoholio lygį.

 

Su policija susitarta, kad neblaivių motociklininkų plieno žirgus paims saugoti jų klubo nariai.

 

{diena2}