„Volkswagen“ pristato automobilį – amfibiją

Kam atėjo į galvą visureigiais pavadinti vien sausuma važiuoti tegebančius automobilius? Kaltų, ko gero, ieškoti neverta – vargu, ar tuomet, kai buvo pradėti gaminti pirmieji „džipai“, kas nors bent svajojo, jog automobilis iš principo galėtų važiuoti ne tik sausuma, bet ir… vandeniu.

Futuristišką ir aplinkos neteršiančią amfibijos atmainą, pavadinimu „Aqua Volkswagen“ suprojektavo 21-erių Čihua universiteto (Xihua University) Kinijoje absolventas Zhang Yuhan.

 

Jo sukurta koncepcija – viena iš konkurso „China Car Award“ laureatų. Konkursas buvo surengtas siekiant paskatinti jaunų dizainerių kūrybingumą.

 

Konkurso dalyviams koncernas „Volkswagen“ iškėlė užduotį pateikti „kiniško visureigio“ koncepciją. Atsižvelgiant į įvairialypį Kinijos kraštovaizdį, koncepcinis automobilis privalėtų pasižymėti ypatingu pravažumu.

 

Aplinkos neteršiančiame „Volkswagen Aqua“ sumontuotos oro pagalvės, ant kurių ši transporto priemonė galėtų įveikti įvairaus reljefiškumo paviršius – ežerus, upes, pelkes, sausumos bekelę, sniegą, ledą. Automobilio varikliai varomi elektra ir vandenilio baterijomis. Amfibiją į priekį stumia keturi propeleriai.

 

Kėbulo linijos – išskirtinai „amfibiškos“ ir gana neįmantrios.

 

 

{diena2}