Mažeikiuose tęsiasi prevencinė priemonė „Jaunimas“

Prevencinė priemonė „Jaunimas“, prasidėjusi 2010 m. lapkričio 15 d., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariate tęsiama.

Š. m. birželio 1 d., Telšių aps. VPK Mažeikių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyris, kartu su Kalėjimų departamento prie LR Teisingumo ministerijos Šiaulių regiono Pataisos inspekcijos Mažeikių rajono pataisos inspekcija, vykdydami bendrą prevencinį projektą „Jaunimas“ ir siekdami spręsti jaunimo užimtumo problemas, organizavo susitikimą su Mažeikių rajono pataisos inspekcijos įskaitoje esančiais jaunuoliais.

 

Susitikime, kuris vyko Mažeikių rajono policijos komisariato salėje, dalyvavo Mažeikių rajono pataisos inspekcijos vyresnioji inspektorė Irena Sadauskienė, Mažeikių Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyr. specialistė Asta Paulauskaitė, Mažeikių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininkas Arūnas Bubliauskas ir Mažeikių rajono pataisos inspekcijos įskaitoje esantys jaunuoliai.

 

Viršininkas A. Bubliauskas akcentavo, kad didžioji dalis nepilnamečių ir jaunimo daromų teisėtvarkos pažeidimų yra susijusi su alkoholinių gėrimų vartojimu, taip pat daugėja nusikalstamų veikų, susijusių su neteisėtu narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimu tarp nepilnamečių, beveik pusė tokių nusikaltimų susiję su minėtų medžiagų platinimu.

 

Priminė dėl atsakomybės už pažeidimus, numatytus Administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 str. „Alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose“ ir 178¹ str. „Asmenų iki aštuoniolikos metų alkoholinių gėrimų vartojimas ar jų turėjimas“.

 

Buvo parodytas dokumentinis filmas „Skamba varpas visiems“, pasakojantis apie tinkamą laisvalaikio pasirinkimą, rūkymo, alkoholio žalą organizmui, žymių žmonių mintys, pasisakymai patarimai, buvusių narkomanų „išpažintys“ apie jų gyvenime patirtus klystkelius.

 

Kitas, multiplikacinis filmukas, pasakojantis apie į laisvės atėmimo vietą patekusius asmenis, jų gyvenimo sunkumus už grotų ir akivaizdžiai parodantis nelaisvėn patekusių žmonių kovą už būvį.

 

Apibendrindamos matytus filmukus, savo mintis, patarimus išsakė vyresnioji inspektorė Irena Sadauskienė ir vyr. specialistė Asta Paulauskaitė, vyko diskusija su pataisos inspekcijos įskaitoje esančiais jaunuoliais, buvo atsakyta į jų pateiktus klausimus.

 

Telšių aps. VPK, Mažeikių r. PK informacija

 

{parasas}