Su namine įkliuvęs mažeikiškis prisipažino namie turįs ir kontrabandinių cigarečių

Pasieniečiams su namine degtine įkliuvęs mažeikiškis, sužinojęs, kad jo namuose gali būti atlikta krata, pats papasakojo apie ten neteisėtai laikomus kontrabandinius rūkalus.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus Šiaulių poskyrio pareigūnai vienoje Mažeikių gatvėje sustabdė automobilį „Citroen Xsara Pikasso“. Jį vairavo 35-erių Mažeikių rajono gyventojas, kartu vyko dar vienas 44-erių mažeikiškis.

 

Patikrinimo metu pasieniečiai automobilyje rado krepšį, kuriame buvo 6 plastmasiniai 2 litrų talpos ir 2 plastmasiniai 1,5 litro talpos buteliai, pilni rudos spalvos skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. Iš viso automobilyje buvo 15 litrų tokio alkoholio.

 

VSAT pareigūnų apklausiamas vairuotojas, išgirdęs, kad jo namuose gali būti atlikta krata, prisipažino apie namuose neteisėtai laikomas kontrabandines cigaretes.

 

PAR Operatyvinės veiklos skyriaus Šiaulių poskyrio pareigūnai nuvyko į Mažeikių rajono Voverių kaimą, kur gyvena sulaikytasis. Čia vyras savanoriškai atidavė name neteisėtai laikomas cigaretes, iš viso 2 tūkst. 820 pakelių „Premjer“, „Fest“, „Minsk Capital“ ir „NZ Black Superslims“ su Baltarusijos banderolėmis.

 

Dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai Mažeikių rajono gyventojui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

 

VSAT pareigūnai abu sulaikytus vyrus, automobilį ir butelius su skysčiu perdavė Mažeikių policijos komisariato pareigūnams.

 

Šaltinis: pasienis.lt

 

{parasas}