Desertai, kurie padės padailinti kūno linijas

Kankina nerimas, jog bikinių sezonas jau visai čia pat, o jūs nesidžiaugiate kūno formomis, kuriomis būtų taip malonu pasipuikuoti paplūdimyje?

Dosnioji mūsų Žemė visiems smaližiams šiltuoju metų laiku itin dosni – ji siūlo aibę vaisių, kuriuos valgydami tiek šviežius, tiek išmoningai pagamintus, galime mėgautis iki soties, tuo pačiu atiduodami duoklę dailioms kūno linijoms.

Vaisiai – puiki alternatyva, negalinčioms gyventi be išganingų saldumo akimirkų.

 

Ir nors gali pasirodyti, jog joks vaisius neatstos gabalėlio gardaus torto, kuris savo energetine verte prilygsta kone ketvirtadaliui visos rekomenduotinos kalorijų paros normos daliai, mes siūlome vaisius pasigaminti taip, jog gardumu jie atstotų riebius saldumynus, o kalorijų skaičius nekenktų siekiant patobulinti savo kūno linijas.

 

Gardaus užpilo receptas

 

Saldumynų mėgėjoms vaisius siūlome valgyti su gardžiu, tačiau vertingu užpilu. Į šiek tiek įkaitintą keptuvę dėkite po valgomąjį šaukštą medaus, citrinos sulčių, mėgstamų sulčių ir saujelę smulkintų mėgstamų riešutų. Pakaitinkite, kol ištirps medus. Pasirinktus vaisius supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apliekite paruoštu užpilu. Skonis nepakartojamas, o kalorijų skaičius tikrai mažesnis nei įprastų saldumynų.

 

Keptas vaisiais įdarytas obuolys

 

Nepašykštėjus fantazijos, galima sugalvoti įvairių būdų, kaip paskaninti itin organizmui naudingus produktus – vaisius. Išmėginkite kitą sveikos mitybos šalininkų pamėgtą vaisių paruošimo būdą – vaisius paruoškite karštai.

 

Orkaitėje kepkite obuolius, bananus ar kitus vaisius. Štai jums skanėsto receptas: išskobkite obuolį, likučius sumaišykite su kitais šviežiais ar džiovintais vaisiais bei riešutais, pagardinkite medumi bei cinamonu, sudėkite paruoštą masę į išskobtus obuolius ir kepkite orkaitėje. Nustebsite koks skanus, tačiau tuo pačiu naudingas, yra šis desertas!

 

Mažiausiai kalorijų turintys vaisiai

 

100g

Melionai 25 kcal

Braškės 30 kcal

Arbūzai 32 kcal

Obuoliai 40 kcal

Persikai 43 kcal

Greipfrutai 44 kcal

Mandarinai 45 kcal

Apelsinai 47 kcal

Ananasai 49 kcal

Nektarinai 49 kcal

Slyvos 55 kcal

Kriaušės 59 kcal

Kiviai 61 kcal

Esama ir kitų gardžių vaisių, tokių kaip vynuogės ar bananai, kurie savo kalorijų skaičiumi truputi lenkia pastaruosius nekaloringuosius, tačiau tai nereiškia, jog jų reikėtų atsisakyti. Bananas (100g – 92 kcal) ar kekė vynuogių (100g – 70 kcal) yra nepalyginamai vertingesnis gardėsis, nei šokoladas ar pyragaitis. Jūsų organizmas bus pamalonintas vitaminų gausa, o skonio receptoriai – gardumo pojūčiu. Ką jau kalbėti apie naudą jūsų organizmui ir kūno linijoms.

 

Verta žinoti

 

Šiais vaisiais galite nesibaimindamos mėgautis iki soties, tačiau svarbu nepamiršti, jog nevalia valgyti vaisių iškart po pagrindinio maisto arba prieš jį. Mat pastarieji, skrandyje sąveikaudami su kitais maisto produktais, ima rūgti, o tai gali sukelti virškinimo problemų ir itin nemalonių pojūčių. Rekomenduojama pertrauka tarp vaisių ir kitų maisto produktų valgymo – 2-4 valandos.

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}