Mažeikių meras lankėsi Lenkijoje, kur aptarė bendradarbiavimo galimybes

Gegužės 6-9 dienomis Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys, mero pavaduotojas Kęstutis Bartkevičius, Tarybos narys Darius Seilius bei Mažeikių verslininkų asociacijos prezidentas Virginijus Radvilas lankėsi Plocke (Lenkija).

Į vieną seniausių, daugiau nei tūkstantmetį skaičiuojančių Lenkijos miestų, buvusią Lenkijos sostinę mažeikiškių delegacija vyko Plocko Prezidento Andrzej Nowakowski kvietimu.

 

Gegužės 7-8 d. šiame mieste vyko 13–asis Europos Piknikas. Tai kasmetinė Plocko gyventojų ir svečių šventė, kurioje gausu įvairių koncertų, parodų, kulinarijos pristatymų.

 

Be mažeikiškių Europos Piknike dalyvavo dar 7 užsienio delegacijos iš miestų partnerių: Fort Wayne (JAV), Darmstadt (Vokietija), Auxerre (Prancūzija), Balti (Moldova). Loznica (Serbija), Mytyshi (Rusija) ir Huaia‘n (Kinija).

 

„Šventėje Mažeikiams buvo rodomas išskirtinis dėmesys – visur mūsų delegacija buvo pristatoma pirmoji. Su Plocko Prezidentu tarėmės, kaip galėtume išplėsti bendradarbiavimo galimybes. Įvairių planų kilo ne tik kultūros, sporto, bet ir verslo srityse. Dabar juos reikia apmąstyti, detalizuoti. Į Žemaičių dūdų šventę atvažiuos Plocko delegacija, tada galėsime konkrečiau viską aptarti“, – sakė meras A. Tenys, kurio nuomone, labai svarbu plėtoti tarptautinį bendradarbiavimą.

 

Tarybos pirmininkui pritarė mero pavaduotojas K. Bartkevičius. Pasak jo, ryšys tarp miestų partnerių yra būtinas.

 

„Daug ko galėjome pasimokyti iš šios šventės organizavimo – ypatingas dėmesys svečiams iš užsienio, puikus ir labai nuoširdus priėmimas. Be to, turėjome galimybę užmegzti ryšių su kitomis delegacijomis, aptarėme galimybę bendradarbiauti su Kinija ir Prancūzija“, – teigė K. Bartkevičius.

 

Gegužės 9 d. Mažeikių rajono savivaldybės merą A. Tenį, mero pavaduotoją K. Bartkevičių ir Tarybos narį D. Seilių priėmė PKN ORLEN valdybos narys Krystian Pater.

 

Mažeikių rajono vadovams buvo svarbu išsiaiškinti, kokia yra bendrovės PKN ORLEN vadovų pozicija mūsų rajono atžvilgiu, ką jie galvoja apie paramą Mažeikiams.

 

„Pajutau, kad PKN ORLEN valdybos ir ORLEN Lietuva generalinio direktoriaus Ireneusz Fąfara požiūriai sutampa. Tai mus džiugina, nes galime tikėtis, kad sulauksime palaikymo programai, kurią dabar rengiame. Krystian Pater patikino, kad valdyba pritars projektams, kurie bus įdomūs, matomi, apimantys kuo daugiau mūsų rajono gyventojų. Tikiu, kad mūsų parengti projektai tokie ir bus“, – sakė meras.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}