Mažeikių rajone nebeliko kampinių adresų

Mažeikių rajone, kaip ir visoje Lietuvoje, pakeisti visi susikertančių gatvių kampuose stovinčių pastatų adresai. Nuo šiol tokiems pastatams suteikiami ne du, o vienas adresas.

Lietuvai dalyvaujant Europos adresų infrastruktūros projekte, paaiškėjo, kad tik mūsų šalyje egzistuoja kampiniai adresai, todėl Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo nustatyta, kad  kampiniams namams turi būti suteiktas tik vienas adresas.

 

Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyr. specialistė Alvyda Purauskytė akcentavo, kad Vyriausybės nutarime numatyta, jog, renkantis vieną adresą, pirmenybė teikiama pagrindinei gatvei, o, susikertant lygiavertėms gatvėms, buvo pasirinkta labiau žinoma.

 

„Žmonėms dėl adreso pasikeitimo niekur eiti nereikia. Registrų centras adresus pakeis automatiškai. Papildomų išlaidų gyventojai taip pat nepatirs. Ant individualių namų prikabintos gatvių pavadinimų lentelės gali likti, tik savininkas turėtų nuimti numerį, kuris nebereikalingas. Už daugiabučių namų numerių nuėmimą yra atsakingos pastatą administruojančios įmonės“, – sakė A. Purauskytė.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}