Mažeikiškei – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis

Balandžio 27 d., trečiadienį, 11.30 val. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Motinos dienos proga apdovanos mažeikiškę daugiavaikę motiną Stasę Riaukienę ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Ceremonija vyks Lietuvos Respublikos prezidento rūmuose (S. Daukanto a. 3, Vilnius).

Mažeikiuose gyvenanti S. Riaukienė užaugino septynis vaikus: tris dukras – Vidą, Danutę, Liną bei keturis sūnus – Stasį, Vytautą, Saulių ir Adomą.

 

Gražioje šeimoje auga net trylika anūkų, kurių vyriausia – 19 metų studentė Indrė, o mažiausias – 4  metukų Tautvydas.

 

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis įteikiamas motinoms, kurios ne tik pagimdė 7 ir daugiau vaikų, bet ir išauklėjo juos dorais žmonėmis ir piliečiais, gerbiančiais savo tėvus, kitus šeimos narius, besilaikančiais visuomenės nustatytų elgesio normų.

 

Kartu tai tokios motinos, kurių elgesys atitinka visuomenės pripažintas elgesio normas ir kurios tinkamai atliko savo pareigas augindamos, auklėdamos ir prižiūrėdamos savo vaikus bei sudarydamos tinkamas sąlygas jiems tapti gerais savo šalies piliečiais.

 

Balandžio 11 d. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo vadovaujantis ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanos 43 daugiavaikes motinas, išauginusias daugiau nei septynis vaikus.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}