„Žalgiris“ apgynė BBL čempiono titulą

Antrus metus iš eilės stipriausiu Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono klubu tapo Kauno „Žalgiris“, kuris finale Kauno sporto halėje 75:67 patiesė Ramūno Butauto treniruojamus Rygos VEF krepšininkus.

Mačas prasidėjo apylygiai. Prabėgus 2 minutėms rezultatas dar buvo lygus (5:5), bet „Žalgiris“ laimėjo atkarpą 7:0 (12:5) ir R. Butautą privertė prašyti pirmosios minutės pertraukėlės.

Po jos svečių reikalai negerėjo. 7-ąją mačo minutę kauniečiai jau turėjo dviženklę persvarą – 18:8. Sustabdę žalgiriečių puolimą rygiečiai sugebėjo priartėti – 14:20.

 

„Žalgiris“ antrąjį kėlinį pradėjo blankiai. Šeimininkai per 3 minutes neįmetė nė taško, o tuo pasinaudoję svečiai išlygino rezultatą – 20:20.

 

Žalgiriečiams pavykus nutraukti taškų badą į duobę įkrito VEF komanda, kuri 2 minutes nesugebėjo pasižymėti, o I. Zouroso laimėjo atkarpą 10:0 ir susikrovę dviženklį pranašumą (30:20) privertė R. Butautą šaukti pasitarimą.

 

Po jo svečių reikalai ėmė taisytis. S. Valterio ir K. Janičenoko taškų dėka rygiečiai priartėjo (35:40) ir jau I. Zourosas paprašė minutės pertraukėlės, po kurios rezultatas nepasikeitė. Įpusėjus mačui priekyje buvo „Žalgiris“ – 40:35.

 

Po didžiosios pertraukos VEF krepšininkai toliau tirpdė skirtumą, kuris prabėgus 3 minutėms po T. Hugheso tolimo metimo visiškai ištirpo – 42:42. Latviams sėkmingai sužaidus kelis epizodus ir įgijus 3 taškų persvarą (47:44), I. Zourosas paprašė minutės pertraukėlės.

 

„Žalgiris“ kelis kartus buvo išlyginęs rezultatą, tačiau po trijų ketvirčių priekyje buvo VEF klubas – 55:53.

 

Vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui svečiai įmetė dvitaškį (57:53), bet žalgiriečiai laimėjo atkarpą 7:0, kurią vainikavo įspūdingas P. Jankūno dėjimas (60:57), po kurio R. Butauto buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės.

 

Po jos K. Berzinis tolimu metimu atstatė pusiausvyrą (60:60), bet P. Jankūnas pelnė 5 taškus iš eilės ir likus 4 minutėms kauniečiai buvo arčiau pergalės – 65:60.

 

VEF klubas turėjo galimybė čia pat išlyginti rezultatą, tačiau S. Valteris realizavo tik vieną baudą iš trijų, o M. Brownas atsakė dvitaškiu (67:63) ir R. Butautas sušaukė dar vieną pasitarimą.

 

Po jo T. Klimavičius pelnė dvitaškį (69:64), o prasidėjus paskutinei minutei „Žalgiris“ apsigynė. Pražanga sustabdytas D. Collinsas realizavo abi baudas (71:64), taip įtvirtindamas savo komandos pergalę.

 

{alfa2}