Iš mokyklų surenkamos elektronikos atliekos

Balandžio 11 d., pirmadienį, Mažeikiuose važinės specialūs asociacijos „EPA“ atliekų išgabenimo automobiliai, kuriuose bus surenkami nereikalingi elektronikos prietaisai iš Mažeikių miesto ir rajono mokyklų: Gabijos ir Sedos Vytauto Mačernio gimnazijų, „Jaunystės“, Židikų Marijos Pečkauskaitės ir Tirkšlių vidurinių mokyklų, Senamiečio, Renavo, Balėnų, Daubiškių ir Krakių pagrindinių mokyklų. Šios mokyklos iš anksto informavo VŠĮ „Drąsinkime ateitį“, norėdamos prisidėti prie akcijos.

 

 

Šia akcija VŠĮ „Drąsinkime ateitį“ ir asociacija „EPA“ siekia suteikti sąlygas Lietuvos jaunimui, jų tėveliams bei visiems miestų bendruomenės nariams tinkamai pasirūpinti nebereikalingais ar nenaudojamais elektros, elektronikos prietaisais bei panaudotais galvaniniais elementais.

 

Surinkti nereikalingi prietaisai, elektros ir elektronikos atliekos bus saugiai išgabenti ir perduoti perdirbimui.

 

Aktyviausiai į šią iniciatyvą įsijungusios mokyklos bus apdovanotos akcijos diplomais.

 

Žmonės, kurie turi namuose elektronikos atliekų, sveriančių daugiau nei 15 kilogramų, yra kviečiami užpildyti specialią anketą asociacijos „EPA“ interneto puslapyje (www.epa.lt). Su užsiregistravusiais anketoje žmonėmis asociacijos „EPA“ darbuotojai per du mėnesius susisieks asmeniškai ir susitars dėl turimos technikos išgabenimo.

 

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}