Jaunieji žalgiriečiai – „Mažeikių“ varžovai ketvirtfinalyje

Jau šį trečiadienį „Mažeikiai“ pradeda lemiamas kovas Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Trečioje vietoje reguliariajame sezone likę mažeikiškiai automatiškai užsitikrino sau vietą ketvirtfinalyje, o jų varžovai – „Žalgiris-Sabonio mokykla“, dėl vietos kovojo ir aštuntfinalyje, kur serijoje 2:0 nesunkiai įveikė „Šilutę“.

 


„Žalgirio“ jaunimas jau yra tapę NKL čempionais – 2007/08 m. sezone. Tuomet dar su D.Motiejūnu, Š.Vasiliausku, A.Juškevičiumi, V.Čepukaičiu, V.Čižausku, Ž.Janavičiumi ir kitais jaunais žaidėjais finale 4:2 nugalėjo Palangos „Naglio-Adakrio“ ekipą.

 

 

Tačiau po sezono pagrindiniai komandos žaidėjai patraukė į LKL, o nauji talentai nė iš tolo neprilygo buvusiems: 2008/09 m. sezone žalgiriečiai lygoje liko priešpaskutiniai (18 iš 19), kitąmet pozicijos pagerinti taip pat nepavyko (15 iš 16). Tačiau panašu, jog šiemet „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ auklėtiniai pergalėms jau pribrendo.

 

 

Reguliariajame sezone likę 6, žalgiriečiai sėkmingai praėjo aštuntfinalio barjerą ir dabar stos į kovą su „Mažeikiais“ dėl vietos NKL finaliniame ketverte.

Aikštės pranašumą turintiems „Mažeikiams“ trečiadienio rungtynės Ventos mokyklos sporto salėje šį sezoną gali būti paskutinės. Jei mažeikiškiai laimėtų ar pralaimėtų tiek trečiadienį namuose, tiek penktadienį Kaune, krepšinis šį sezoną į „Mažeikius“ nebegrįžtų, kadangi nuo šio sezono nuspręsta organizuoti NKL finalinį ketvertą, kuris šiemet vyks Kauno rajone – Garliavoje, daugiau nei 1000 žiūrovų talpinančioje naujai pastatytoje arenoje.

Šiame sezone abi komandos susitiko keturis kartus, o kaip joms sekėsi, žiūrėkite žemiau.

Pirmoji dvikova. „Žalgiris“ 96:80 „Mažeikiai“.

 

„Žalgiris“: G.Žylė 17 taškų, V.Čižauskas 10 atkovotų kamuolių, E.Ulanovas 4 rez. perdavimai.
„Mažeikiai“: M.Norkus 19 taškų, D.Vaitelis 11 atkovotų kamuolių, B.Harrisonas 10 rez. perdavimų.

Antroji dvikova. „Mažeikiai“ 75:76 „Žalgiris“.

 

„Mažeikiai“: M.Šidlauskas 18 tšk., B.Harrisonas 8 atk. kam. ir 8 rez. perd.
„Žalgiris“: V.Čižauskas 18 tšk., M.Kupšas 10 atk. kam., V.Čižauskas 4 rez. perd.

 

Trečioji dvikova. „Žalgiris“ 101:95 „Mažeikiai“ (po pratęsimo).

 

„Žalgiris“: M.Kupšas 27 tšk. ir 12 atk. kam., T.Jogėla 6 rez. perd.
„Mažeikiai“: V.Kazlauskas ir M.Norkus 19 tšk., J.Warrenas 7 atk. kam., V.Kazlauskas 6 rez. perd.

Ketvirtoji dvikova. „Mažeikiai“ 100:59 „Žalgiris“.

 

„Mažeikiai“: J.Warrenas 18 tšk. ir 10 atk. kam., B.Harrisonas 11 rez. perd.
„Žalgiris“: M.Kupšas 14 tšk., K.Vecvagars ir Ž.Skučas 6 atk. kam., J.Tamulis, Ž.Skučas ir E.Ulanovas 2 rez. perd.

NKL ketvirtfinalio serija iki dviejų pergalių tarp „Mažeikių“ ir „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ prasideda jau šį trečiadienį (kovo 30 d.) 18:00 val., Ventos mokyklos sporto salėje. Ateik palaikyti savo miesto komandos!

 

{kk}