Ligos priklauso nuo žmogaus charakterio

Žmogaus charakteris gali daug ką pasakyti ir apie jo ligas. Notingemo universiteto (D.Britanija) psichologo, daktaro Martino Haggerio manymu, charakteris yra genų ir žmogų supančios aplinkos rezultatas. Todėl ši pozicija pakankamai įtikinama, praneša „The Daily Mail“.

Optimistai nebijo pavojų ir linkę rizikuoti

Mokslininkas, remdamasis savo stebėjimais ir kitų mokslininkų atliktų tyrimų rezultatais, sudarė tyrimų topą, į kurį įtraukė žmonių psichotipus ir jų galimus negalavimus. Ir paaiškėjo, kad dauguma optimistų turi antsvorio problemų. O pozityviai nusiteikę žmonės dažniau pataikauja savo neigiamiems įpročiams ir neadekvačiai vertina problemą.

Tuo tarpu Kalifornijos universiteto (JAV) mokslininkai išsiaiškino, kad optimistai taip pat linkę rizikuoti, nebijo pavojų, t.y. mirti anksčiau laiko. O štai Stendfordo universiteto (JAV) specialistai išsiaiškino, kad trykštantys gyvenimo džiaugsmu vaikai, kai užauga neretai rūko ir mėgsta išgerti.

Emocinis nestabilumas verčia žmones neteisingai elgtis

Užtat nerimo apimties žmonėms gresia skrandžio opaligė. Tokią išvadą padarė Dekarto universiteto (Prancūzija) ir Psichinės sveikatos ir priklausomybių tyrimo centro specialistai. Emocinis nestabilumas stumia žmones neteisingai elgtis: jie nereguliariai maitinasi, turi žalingų įpročių ir prastai miega. Todėl labai padidėja rūgštingumas skrandyje, o skrandžio sienelės išsigraužia. O padidintas stresinio hormono kortizolio lygmuo kraujyje priveda prie nuolatinio galvos skausmo ir šlapimtakių infekcijos. Užtat nuolat jaučiantys nerimą žmonės dažniau turi intymių santykių. Tokią išvadą padarė Šefildo (D.Britanija) universiteto mokslininkai atlikę tyrimą.

Agresyvios moterys rizikuoja susirgti krūties vėžiu

„Jautrūs žmonės, išsiskiriantys iš kitų sugebėjimu užjausti ir gailėti, turi kiek mažesnį nei normalų stresinio hormono lygmenį kraujyje. Todėl juos rečiau ištinka širdies priepuoliai“, – pranešė Glazgo universiteto (D.Britanija) bendradarbiai. O štai priešiškai nusiteikusios ir agresyvios moterys rizikuoja susirgti krūties vėžiu. Tuo tarpu tokie pat vyrai – žarnyno vėžiu. Taip gali atsitikti dėl to, kad tokie ir panašūs emociniai pasireiškimai trikdo imuninės sistemos darbą. Be to, pyktis 50 proc. padidina širdies negalavimų riziką, nes jis sustiprina paaštrėjimą ir greičiau reaguoja į stresą. Todėl padidėja ir kraujospūdis bei pablogėja širdies veikla.

Drovūs žmonės gerokai dažniau patiria insultą

Tuo tarpu ekstravertai – priešingai: apsaugoti nuo širdies ligų. Prie tokios išvados priėjo Milano universiteto (Italija) mokslininkai. Tokie žmonės greičiau įveikia ir infekcines ligas, ir ,apskritai, greičiau greičiau pasveiksta. Tikėtina, ekstravertai tiesiog geriau priima likimo iššūkius ir linkę noriai apsvarstyti problemas su gydytoju.

Užtat drovūs, susikaustę žmonės 50 proc. dažniau patiria insultą ar širdies smūgį ir išsiskiria iš kitų padidintu jautrumu virusinėms infekcijoms. Taip pat tyrėjai mano, kad tokie žmonės veda labiau uždarą gyvenimo būdą ir visa kas nauja priima kaip stresą.

 

{alfa2}