Sodrai patikslinus informaciją gali keistis gyventojų preliminariųjų deklaracijų duomenys

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, jog iki š.m. kovo 23 dienos VMI bus pateikti patikslinti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (toliau – SODRA) duomenys, apie gyventojų 2010 m. grąžintas ligos, motinystės, tėvystės pašalpų permokas ar jų dalį. Dėl to apie 800 gyventojų bus patikslintos pajamų deklaravimui skirtos pažymos ir atnaujintos preliminarios pajamų deklaracijos už 2010 metus. Šiuo metu pajamų mokesčio sumos deklaracijose tokiems gyventojams buvo nurodytos su minuso ženklu.

 

VMI ragina gyventojus grąžinusius ligos, tėvystės ar motinystės pašalpų permokas už praėjusius metus ir jau pateikusius deklaracijas, pasitikrinti ar jiems suformuotos preliminarios deklaracijos bei pažymos korektiškos ir po duomenų atnaujinimo iš SODROS, nepasikeitė.

 

Taip pat VMI praneša, jog iki šios dienos duomenų apie gyventojų gautas pajamas nėra pateikę daugiau nei 3 tūkst. įmonių, todėl beveik 7 tūkst. gyventojų nėra suformuotos preliminariosios deklaracijos bei deklaravimui skirtos pažymos. Įmonių, kurios dar nepateikė VMI informacijos apie savo darbuotojų pajamas sąrašą, galima rasti adresu:
http://www.vmi.lt/lt/?itemId=101419.

 

Šiais metais įmonės su klaidomis pateikė apie 15 tūkst. pažymų apie gyventojų atlyginimus, tuo tarpu praėjusiais metais būta beveik 27 tūkst. tokių neteisingų pažymų.

 

Visą informaciją mokesčių klausimais teikia Mokesčių informacijos centro specialistai telefonu 1882, taip pat informaciją talpinama VMI Mokesčių informacijos centro konsultacijų duomenų bazėje adresu http://mic.vmi.lt. Prie elektroninio deklaravimo sistemos gyventojai gali prisijungti adresu http://deklaravimas.vmi.lt/, apie 2010 m. gyventojų pajamų deklaravimo tvarką sužinoti paspaudę nuorodą http://www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=101419. Taip pat trumpas konsultacijas VMI specialistai savo klientams teikia socialiniame tinklapyje „Facebook“ esančiame Elektroninio deklaravimo sistemos profilyje:
http://www.facebook.com/pages/Elektroninis-deklaravimas/364541267344.

 

Valstybinės mokesčių inspekcija

 

{parasas}