Į „Euroviziją“ važiuos Sašenko, Ščiogolevaitė – trečia (video)

Ketvirtadienio vakarą, tiesioginės LTV transliacijos metu, pagaliau paaiškėjo atlikėja, atstovausianti mūsų šaliai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse Diuseldorfe, Vokietijoje, gegužės 10–14 dienomis. Tai – Evelina Sašenko su daina „C‘est Ma Vie“.

„Pirma kilusi mintis – ką gi mes padarėme?.. Tačiau, be abejo, džiaugiuosi ir tikrai nesitikėjome, kad laimėsime – negalvojome apie tai, negalvojome apie Diuseldorfą“, – savo pirmosiomis emocijomis po nugalėtojų paskelbimo pasidalijo E. Sašenko.

Paklausta apie tai, kokiu elgesiu ketina patraukti Europos publikos dėmesį, Evelina sakė, kad ant scenos darkytis neketina, bet abejinga ji taip pat niekada nebūna. Taip pat dainininkė teigė, kad nesidomėjo galimais konkurentais iš kitų šalių.

O paklausta apie tai, ar negaila R. Ščiogolevaitės, kuri vis nelaimi, E. Sašenko sakė: „Manau, kad nėra ko gailėti. Rūta – puiki dainininkė, kuri man yra pavyzdys, o šiandien išėjo taip, kaip išėjo.“

Evelina prisipažino dar nežinanti, kaip atrodys Vokietijoje, tačiau tikisi pagalbos iš to paties dizainerio, kuris kūrė jai suknelę atrankoms. Ir pridūrė, kad norėtų dainuoti trylikta.

Devyni atlikėjai, į finalą patekę trijuose nacionalinės atrankos pusfinaliuose, buvo: „The Independent“ su energingu kūriniu „7th Bus“, Monika Linkytė su lyriška daina „Days Go By“, Sasha Song („The Slogan Of Our Nation“), merginų duetas „VIG Roses“ („Freedom Of Mind“), Liepa („Laukiu“), Evelina Sašenko („C‘est Ma Vie“), Viktorija Ivaškevičiūtė („Be My Baby“), Linas Adomaitis („Floating To You“) ir Rūta Ščiogolevaitė („Break Free“).

Lietuvos radijas ir televizija, pasinaudodama turima teise, į finalą delegavo dar tris kūrinius. Tai – Urtės Šilagalytės „Candy Baby“, Donny Montell „Let Me“ bei Donny Montell ir Sasha Song kūrinys „Best friends“, o vieno portalo skaitytojai papildomai išrinko dainininką Martyną Beinarį, antrajame pusfinalyje atlikusį kūrinį „Tomorrow And After“.

13 finalininkų šeštadienio vakarą pasirodė šia tvarka:

1. „The Independent“
2. Viktorija Ivaškevičiūtė
3. Mindaugas Beinaris
4. Monika Linkytė
5. VIG Roses
6. Urtė Šilagalytė
7. Linas Adomaitis
8. Donny Montell
9. Liepa
10. Donny Montell ir Sasha Song
11. Evelina Sašenko
12. Sasha Song
13. Rūta Ščiogolevaitė

Iš gausaus atlikėjų būrio žiūrovų ir komisijos valia buvo išrinkti tik trys, patekę į superfinalą, kurio metu turėjo dar kartą atlikti savo kūrinius. Tačiau tada paskutinį žodį tarė tik komisija, kurią šįkart sudarė net keturiolika narių – vienu daugiau nei atlikėjų.

Pirmieji ant scenos užlipo „The Independent“, kurie šįkart atrodė šiek tiek labiau besijaudinantys nei pusfinalyje. Tačiau pasirodymas lygiai taip pat spinduliavo energija ir teigiamomis emocijomis. Komisijos narys Darius Užkuraitis teigė: „Jūs esate tiesiog šaunuoliai, vienas didžiųjų šių metų nacionalinės atrankos atradimų. Beje, nespėję įžengti į didžiąją sceną, „gavote per galvą“ (kaltinimai plagijavimu), tačiau toks jau yra šou verslas – žiaurus.“

O Ramūnas Zilnys vaikinų pasirodymą vertino taip: „Esate grupė, kuri man labai patinka. Tarsi gaivaus vėjo gūsis, džiuginantis savo buvimu. Tačiau matyčiau dvi problemas, jei išsiųstume jus: manau, dėl jaudinimosi siųsti jus yra rizikinga, o iš konkurso konteksto jūs iškristumėte. Bet esate verti visur dalyvauti, todėl mielai pasirūpinčiau tuo, kad būtumėte pakviesti koncertuoti ir į muzikos festivalius.“

 

O kaip mūsų šaliai seksis šiemet, sužinosime gegužės 10-ąją dieną, kai Lietuvos atstovė pasirodys antrojoje pirmojo pusfinalio pusėje.

 

{alfa2}