Numatomi speiguoti orai

Šią savaitę šalyje stos ramūs ir speiguoti orai. Iš šiaurės užplūs sausas ir šaltas arktinis oras. Vyraus aukštas slėgis, todėl žymesnio sniego nenumatoma.

Iki šiol virš Skandinavijos pusiasalio vyravo ciklonai ir žemas slėgis. To pasekmė Lietuvai buvo nepastovūs, vėjuoti ir su atodrėkiais vasario pradžios orai. Šią savaitę nuo pat Barenco jūros iki centrinės Europos nusidrieks aukšto slėgio juosta, Lietuvos link ims plūsti labai šalta oro masė. Vyraujant aukštam slėgiui bus mažai debesuota, be žymesnio sniego.


Šiandien, antradienį, orai išliks ramūs, be sniego. Vėjas pasisuks iš šiaurės rytų, taps silpnesnis. Naktį oras atšals iki 19-24, o vietomis tvoras poškins net 27 laipsnių speigas. Oro temperatūra dieną vargiai kils iki 11-16 laipsnių šalčio.

Panašiai šalta bus ir trečiadienį. Vėjas pasisuks daugiau iš rytų, pietryčių. Oro temperatūra naktį kris iki 18-23, vietomis iki 26 laipsnių šalčio. Dieną laukiama 9-14 laipsnių šalčio. Truputį šilčiau gali būti pajūryje.

Ketvirtadienį sustiprės pietryčių vėjas, bus itin žvarbu. Kritulių nenumatoma. Oro temperatūra naktį kris iki 17-22, kai kur iki 25 laipsnių šalčio, dieną laukiama 8-13 laipsnių šalčio.

Penktadienį orai išliks nepastoviai debesuoti, sausi ir šalti. Rytų vėjas išliks gūsingas ir žvarbus. Oras naktį atšals iki 19-24, kai kur iki 28, dieną bus iki 12-17 laipsnių šalčio.

Savaitgalį prie Lietuvos priartės ciklonas iš pietų Europos. Tačiau ar pasnigs daugiau, ar mažiau, kol kas dar neaišku. Oro temperatūra, padidėjus debesuotumui, pakils tik truputį. Šalti ir giliai žiemiški orai tęsis ir ateinančią savaitę.