Naujas krepšinio himnas – vėl Mikutavičiaus (Video)

Sekmadienio vakarą paaiškėjo 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato, vyksiančio Lietuvoje rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais, himnas. Iš dešimties dainų finalininkių nugalėtojos vardą pelnė Marijaus Mikutavičiaus ir Manto konkursui pateiktas kūrinys „Krepšinio himnas“, tačiau pats Marijonas scenoje nepasirodė, Mantas kūrinį atliko su Mia.


Antrąją vietą iškovojo Amberlife’as, atlikęs dainą „Krepšinio šalis – Lietuva“, o trečią – Raigardo Tautkaus ir Šampaninio choro daina „Mes kartu“. Paskutinė liko lyrišką kūrinį „Nepasiduok“ sudainavusi atlikėja Liepa Mondeikaitė.

Mikutavičius į Lietuvą negrįžo

Iš viso krepšinio himnu pretendavo tapti 21 konkursui pateiktas kūrinys. Visą savaitę internetu balsavę žmonės ir komisija išrinko 10 dainų, verčiausių varžytis finale.

Tiesioginės transliacijos metu pirmenybių dainą rinko žiūrovai siųsdami trumpąsias žinutes ir internete balsavę žmonės, kurių kartu sudėti balsai turėjo 50 proc. vertės. Kitą pusę balsų skyrė šešių asmenų komisija, kurią sudarė Tomas Balaišis-Sėkla, dainininkas Povilas Meškėla, muzikantas ir dainininkas Steponas Januška, kompozitorė Zita Bružaitė, TV3 sporto žinių vedėjas ir krepšinio komentatorius Robertas Petrauskas ir „EuroBasket 2011“ atstovas Linas Kunigėlis.

Komisija daugiausia balų skyrė Marijono Mikutavičiaus ir Manto dainai „Krepšinio himnas“, kurią atliko Mia ir Mantas. M. Mikutavičius scenoje nepasirodė, užkulisiuose buvo kalbama, kad M. Mikutavičius nespėjo grįžti iš Filipinų.

Sužavėjo Jasaičio šokis

Krepšinio himno rinkimų metu netrūko staigmenų. Kūrėjų Aro Vėberio ir Mariaus Matulevičiaus daugiau nei prieš metus sukurta daina „Mes nugalėsim“, kurią tuo metu atliko „Kastaneda“, „Olialia pupytės“ ir dabartinis kultūros viceministras, Deivydas Staponkus, sukėlė nemenką visuomenės atgarsį.

Kaip teigė D. Staponkus, jis tuo metu, kai įrašinėjo dainą, buvo tik eilinis TPP narys.

Paklaustas, ar atliktų šią dainą kartu su „Kastaneda“ ir „Olialia pupytėmis“, kultūros viceministras atsakė, kad dėl dabartinių pareigų tikriausiai vengtų pasirodymo ant scenos.

Konkurso metu D. Staponkų pakeitė Simas Jasaitis, kuris nedainavo operos partijos, tačiau vaizdo siužete demonstravo šokio judesius ir privertė nusišypsoti ir garsiai ploti visą salę.

„Simai, visi laukia, kol atvyksi į rinktinės stovyklą ir visiems parodysi šį šokį,“ – paragino krepšinio komentatorius L. Kunigėlis.

Krepšinio himnas – vyrų reikalas?

Iš dešimties finale atliktų kūrinių vienintelis Stano ir jo vadovaujamas tarptautinis Vilniaus choras atliko anglišką dainos versiją. Kaip anksčiau portalui Alfa.lt minėjo dainininkas, jų daina skirta Europai, todėl kūrinyje skamba net penkios kalbos – anglų, lietuvių, ispanų, prancūzų, turkų.

Komisijai taiklus pasirodė ir Justino Lapatinsko kūrinys „Krepšinis sugrįžo namo“: dainininkas S. Januška pastebėjo, kad tokią dainą norisi apsikabinus su draugais dainuoti iki ryto, o kiti ekspertai nutarė, kad taip atspindima šių metų krepšinio čempionato esmė. Komisijos nariai didesnių priekaištų pretendentų į krepšinio himnus kūriniams neturėjo, tačiau vis dėlto nutarė, kad tokios dainos – vyrų reikalas, ir paskutinę vietą skyrė L. Mondeikaitei. Šį kartą panašią nuomonę išreiškė ir balsavusieji žiūrovai.

Alfa.lt siūlo skaitytojams pasižiūrėti naujuoju krepšinio himnu tapusį M. Mikutavičiaus, Mios ir M. Jankavičiaus atliekamą kūrinį.

 

 

 

 

 

{alfa2}