Bus išvežamas sniegas iš Laisvės, Mindaugo ir Vasario 16–osios gatvių

Šiandien, gruodžio 22 d., bus išvežamas susikaupęs sniegas iš Laisvės, Mindaugo ir Vasario 16-osios gatvių. Susikaupęs sniegas išvežamas pirmiausia iš tų gatvių, kur yra ypač didelis pėsčiųjų ir automobilių srautas.
Mažeikių rajono savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonso Žiulpos teigimu, visos miesto gatvės yra pravažiuojamos, judėjimas gatvėse nebuvo sutrikęs. Esant didžiausiam pustymui stengiamasi išvalyti ir pabarstyti pagrindines gatves, o vėliau į šalutines.

 

Didžiausia problema yra senamiesčio gatvės be žaliosios skiriamosios juostos, kur nėra galimybės kaupti sniegą – gresia pėsčiųjų takų ir važiuojamosios dalies siaurėjimas.

 

Sniegas bus vežamas pasitelkiant statybinių atliekų konteinerius (6 ir 8 m³ konteineriai), į kuriuos bus kraunamas sniegas ir išvežamas. Anot savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjo A. Žiulpos, tokiu būdu bus racionaliai išnadojama technika ir mažiausiai trikdomas eismas. 

 

Vairuotojų prašome nepalikti savo transporto priemonių gatvėse, kuriose bus atliekami sniego išvežimo darbai.

 

Šventiniu laikotarpiu  UAB „Mažeikių komunalinis ūkis“ stebės ir valys kelius įprastu ritmu.

 

Vairuotojams patariama atidžiai stebėti situaciją kelyje, laikytis saugaus atstumo. Ypač atsargiems reikėtų būti užmiesčio keliuose.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}