Ar galimi harmoningi santykiai, jei nėra sekso?

Naujo tyrimo rezultatai, kurį atliko amerikiečių mokslininkai parodė, kad moterys, turinčios daugiau kaip du vaikus, nepatenkintos savo seksualiniu gyvenimu. Užtat dauguma daugiavaikių mamų (59 proc.) tvirtai įsitikinusios, kad jos turi patirties intymioje gyvenimo sferoje ir išmano viską apie seksą.

Tuo tarpu tarp vyrų, turinčių kelis vaikus, tokią pat nuomonę išsakė 48 proc. respondentų.

Apklausoje dalyvavo abiejų lyčių atstovai, kuriems nuo 18 iki 65 metų ir dar vyresni. Nepasitenkinimu savo seksualiniu gyvenimu išreiškė 24 proc. apklaustų moterų.

O silpnosios lyties atstovių grupėje, kurioms nuo 18 iki 29 metų, šis rodiklis sudarė 12 proc., 30-44 metų – 20 proc., o tarp tų, kurioms daugiau nei 65 metų – 17 proc. Maždaug 56 proc. daugiavaikių mamų pripažino, kad su amžiumi jų lytinis potraukis susilpnėjo.

 

Tarp vyrų į šį faktorių atkreipė dėmesį 46 proc. apklausos dalyvių. Per tyrimą taip pat paaiškėjo, kad nuolat fantazuoja apie seksą su kuo nors kitu 72 proc. vyrų ir 48 proc. moterų.

Maždaug 48 proc. vyrų ir 13 proc. moterų, kuriems daugiau nei 45 metų, skundėsi, kad jų sutuoktiniai nori turėti intymių santykių gerokai rečiau nei jie.

 

Pasak prie Indianos valstijos universiteto seksualinės sveikatos palaikymo centro profesorės Debbie Herbeck, iš esmės vyrai linkę dažniau turėti intymių santykių, nors ne vienoje poroje galima įžvelgti ir atvirkščią situaciją. Tačiau 59 proc. vyrų ir 69 proc. moterų, kurie yra daugiavaikiai tėvai, įsitikinę, kad harmoningi santykiai galimi ir apskritai neturint intymių santykių.

 

{alfa2}