Naujas socialinis tinklas – alternatyva „Facebook“

Nors apie „Diaspora“ išgirdome dar pavasarį, prireikė beveik pusės metų, kol socialinis tinklas pradėjo visiškai funkcionuoti. Nuo praeitos savaitės jau galima tapti jo nariu.

Palyginti su visų laikų didžiausia internetine bendruomene „Facebook“, „Diaspora“ ketina suteikti daugiau laisvės jos nariams ir kartu labiau apsaugoti jų privatumą.

Naujojo socialinio tinklo nariai turės visišką pasirinkimo laisvę nurodant, kokią informaciją apie juos galės matyti kiti „Diaspora“ nariai, be to, jiems suteikiama galimybė ne tik įkelti, bet ir parsisiųsti norimas nuotraukas. Norint ištrinti savo profilį, tai bus galima padaryti vienu paspaudimu.

Prie „Diaspora“ tinklo sukūrimo daugiausia prisidėjo privatūs rėmėjai ir pavieniai asmenys. Iš viso projektui surinkta apie 200 000 JAV dolerių.

Kūrėjai naująjį tinklą apibūdina kaip „Facebook“ alternatyvą. Jis skirtas visiems, kam nusibodo amžinos „Facebook“ problemos dėl duomenų apsaugos ar iki gyvo kaulo įgrisęs like mygtukas.

 

Tapti „Diaspora“ nariu nėra taip paprasta – reikia gauti pakvietimą. Šiuo metu į projekto testavimą patekti labai sunku. Norint atsistoti į eilę pakvietimui reikia užsiregistruoti šiame tinklalapyje.

 

{alfa2}