Tauragiškiui atsirūgs bandymas naudotis svetima tapatybės kortele

Prie sienos su Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė vyrą, pateikusį kito asmens vardu išduotą tapatybės kortelę. Apgaulė išaiškėjo nustačius, kad jo turėtas dokumentas priklauso policijos ieškomam asmeniui.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad antradienį Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lenkijos į Lietuvą įvažiuojantį automobilį Volkswagen Passat.

Transporto priemonę angliškais valstybiniais registracijos numeriais vairavusio vyro dokumentai buvo tvarkingi, tačiau VSAT pareigūnų dėmesį patraukė mašinos keleivis. Pasienio tikrinimo metu jis pateikė 22 metų Lietuvos piliečio vardu išduotą asmens tapatybės kortelę. Šį dokumentą duomenų bazėse patikrinę pasieniečiai nustatė, kad kortelės savininko kaip skolininko ieško Klaipėdos policija.

Mašinos keleivis, sužinojęs, kad dokumento savininkas yra ieškomas, pristatė 19 metų Tauragės gyventoju. Pirminiais duomenimis, pateiktas dokumentas yra nesuklastotas, o juo neteisėtai disponavęs mašinos keleivis nežinojo, kad tikrojo kortelės savininko ieško policija.

Volkswagen Passat vairuotojui leista tęsti kelionę, o keleivis uždarytas į areštinę. Jo tapatybė tikslinama.

Dėl pagrobto dokumento panaudojimo VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

 

NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}